Sport

2014.08.26. 16:41

Nem hiányzik a klasszis

Debrecen - Bogdanovics szerint marketingfogás lenne Del Piero leigazolása, Dombi szerint az olasznak jobb, ha nem jön.

Debrecen - Bogdanovics szerint marketingfogás lenne Del Piero leigazolása, Dombi szerint az olasznak jobb, ha nem jön.

Beindult az OTP Bank Liga olasz vonalon, ugyanis a Szombathelyi Haladás nagy valószínűséggel leszerződteti a többek között a Juventusban, az Internazionaleban és a Lazioban is megfordult olasz csatárt, a 37. évében járó Tommaso Rocchit. Ennél is nagyobbat robbant az a hír, mely szerint a Budapest Honvéd ajánlatot tett a taljánok világbajnok klasszisának, a harminckilenc éves Alessandro Del Pieronak, aki ha belecsap a kispesti vezetők tenyerébe, fél esztendeig erősítené a piros-feketéket.

Hogy ennek mennyi a realitása – nem kevés pénzért szegődne el a középpályás –, azt döntse el mindenki maga, mi két debreceni focilegendát kérdeztünk, leigazolnák-e a Pinturicchio becenévre hallgató játékmestert, ha lehetőségük lenne rá.

Marketingnek kitűnő

– Nem mondom, hogy nem tudna hasznára lenni bármelyik csapatnak is, de szerintem ez inkább marketingfogásnak, mintsem szakmai szempontból kitűnő ötlet – fogalmazott Igor Bogdanovics, a DVSC egykori csatára, aki jelenleg a Hajdúböszörmény mestere. – Szó se róla, biztos, hogy Del Piero kitűnő állapotban van még most is és a gólszerzést sem felejtette el, ahogyan Rocchi sem, ennek ellenére én már 35 év fölötti labdarúgót nem nagyon igazolnék le. Mindig azt mondjuk, jöjjenek a fiatalok, az említett olaszok pedig már nem azok. Ennek ellenére, ha mégis Magyarországot választaná Alessandro, sok hasznosat tanulhatna tőle a kispesti utánpótlás, a játék minden elemében és emberileg is csak oktathatna a sztár, viszont húzóember már nem lenne még a magyar bajnokságban sem – vélekedett Bogdanovics, aki ha mégis nagy nevet igazolhatna le a HTE együttesébe, akkor az jó barátja, a Serie A-ban sok évet lehúzó Dejan Sztankovics lenne.

Nem alkottak maradandót

A DVSC-DEAC játékosedzője, Dombi Tibor egyáltalán nem javasolná Del Pieronak, hogy hazánkba jöjjön. – Magyarország speciális hely, Ázsiában, Ausztráliában vagy az Egyesült Államokban óriási tömegeket mozgatna meg egy ilyen szupersztár, de szerintem itt nem lennének annyian kíváncsiak rá, hogy megérje neki ideigazolnia. Inkább azt mondanám neki, eddzen egyedül fél évig, mintsem megtapasztalja a magyar közeget, ráadásul máshol sokkal több pénzt kereshetne, mint nálunk. Úgy gondolom, itt akkor lesznek újra sokan a lelátón, ha jó magyar futballistákat láthatnak a nézők a pályán, véleményem szerint nem öregedő klasszisokra tódulnának a tömegek. Korábban volt már itt a brazil Túlio vagy Giuseppe Signori, mégsem alkottak maradandót. Jómagam nem az ilyen „sztárigazolásokban” látom a futballunk felemelkedésének zálogát – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak a lokisták kedvenc Bombázója, Dombi Tibor.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!