Sport

2014.08.29. 08:47

Küzdöttek, de nem jött össze

Debrecen - Vártuk, de elmaradtak a viharos rohamok, a DVSC kiesett az Európa-ligájából, maradt a magyar bajnokság.

Debrecen - Vártuk, de elmaradtak a viharos rohamok, a DVSC kiesett az Európa-ligájából, maradt a magyar bajnokság.

„Az utolsó esély” – így fogalmazott a DVSC-TEVA vezetőedzője, Kondás Elemér, a csütörtöki Európa-liga-palyoff visszavágója előtt tartott sajtótájékoztatón. A debreceni tréner nem véletlenül fogalmazott ekképpen, hiszen a Loki félmilliárd forintot kasszírozott volna abban az esetben, ha bejut az EL-csoportkörbe, ami bármelyik magyar csapatnak nagy lökést adott volna. A bukás viszont azt jelentette volna, a piros-fehérek számára marad a magyar bajnoki porond, jóval kevesebb pénzért.

A kezdés előtt az a hír járta, hogy Vukasin Polekszics, aki Bernben védett az odavágón, a Pécsi MFC-be tart.

Nem kevés pénzért

A találkozó előtti utolsó edzésen megsérült a csapatkapitány, Szakály Péter, ami csak tovább oltotta a hajdúsági továbbjutás esélyeit.

A meccsre lezárták a B-közép által birtokolt szektorrész jelentős hányadát , azaz komoly hendikeppel indult harcba a DVSC-TEVA.

Kocogós tempóban kezdődött a mérkőzés, a vendégeket nem hajtotta a tatár, a hazaiak pedig keresték a fogást a Young Boyson. Az első komolyabb lehetőség Sidibe előtt adódott, de a szenegáli csatár lemaradt egy éles beadásról. Nem sokkal később egy büntető maradt el, miután újfent Sidibe került a kapu elé, de ellökték, a bíró szerint büntetlenül.

Továbbra is a Loki színes bőrű támadója volt a legaktívabb, közelről a kapusba bombázott.

Sajnos, az első félidő nem igazolta a korábbi debreceni bizakodást, nem született hazai gól, ettől csak még nehezebb helyzetbe került a DVSC. A svájciak időnként veszélyes ellentámadásokat vezettek, annak ellenére, hogy számukra tökéletesen megfelelt a gól nélküli állás. A cívisvárosiak úgy mehettek pihenőre, hogy sokkal több kockázatot kell vállalniuk – már ha bírnak – a siker érdekében.

Mészáros nélkül

A pihenő után nem sokkal váltani kényszerült Kondás Elemér, a belső védő Mészáros megsérült, helyette Morozov állt be. A szünetet követően Bódi Ádám tüzelt kapura, de lövését védte a svájci kapus.

Félórával a vége előtt Kulcsár fejesét védte óriási bravúrral Mvogo, majd nem sokkal később Sidibe rontott nagy helyzetben. Válaszul a Young Boys is kihagyott egy ajtó-ablak ziccert, az idő pedig egyre vészesebben fogyott.

A B-közép, az oly sokat, és jogtalanul szidott B-közép negyedórával a vége előtt is harsogta: „soha ne add fel!”, bízva benne, hátha erőt gyűjtenek belőle a kedvencek.

A végén a Loki megdöngette a kapufát, a nem velünk lévő spanyol bíró pedig mindenkinek sárgát vagy pirosat adott a cívisvárosiak közül, akivel találkozott...

Véget ért tehát a DVSC-TEVA kupakalandja, nem maradt más hátra, mint a hazai pontvadászatban olyan eredményt elérni májusban, amely újabb nemzetközi szereplésre jogosítja fel a Nagyerdő legénységét.

Vasárnap a DVTK ellen száll harcba a Loki.

HBN-TN


Így látta a két szakvezető

Kondás Elemér: Jól játszott a csapat, csak a gól hiányzott sajnos, egy-két tizenegyes szituációt pedig szívesen megnéznék. A játékosok mindent megtettek, ezért gratulálok a srácoknak, nincs más hátra, menni kell tovább a bajnokságban. Összeszedjük magunkat és teljes mellszélességgel azon leszünk, hogy felzárkózzunk a pontvadászatban.

Uli Forte: Kemény me­ccs volt, de erre is számítottunk. Tudtuk, a Loki erősebb otthon, mint idegenben, de hozzáteszem, szerencsénk is volt. Ha egy gólt szereztek volna, bajban lettünk volna. Mi most nem játszottunk jól, sok labdát vesztettünk, a Loki nagy nyomást gyakorolt ránk.


HAON-ÉLŐ - Európa Liga: DVSC-TEVA vs. Young Boys 0-0

Debrecen - A labdarúgó Európa Liga-selejtező utolsó, negyedik fordulójának visszavágóján a magyar bajnok Debrecen a Young Boys csapatát fogadta csütörtökön 20:30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!