Sport

2014.07.05. 12:38

Narancsszüretre készülnek

Brazília - A Costa Rica-i együttes csatára, Joel Campbell karrierje legszebb napjait éli meg.

Brazília - A Costa Rica-i együttes csatára, Joel Campbell karrierje legszebb napjait éli meg.

Hollandia és Costa Rica az előjelek szerint remek mérkőzésen készül egymásnak feszülni a világbajnokság negyeddöntőjében, a találkozó kezdősípszava szombaton 22 órától (tv.: M1, élő) hangzik el Salvadorban.

Előretekintő narancsosok

Az Oranje óriási csatát hozó, parázs és kiélezett találkozón diadalmaskodott Mexikó felett (2–1) a vébé nyolcaddöntőjében. Louis van Gaal megerősítette, hogy Nigel de Jong ágyéksérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a torna hátralévő részét.

Egyes információk szerint nagy esély van Daryl Janmaat kezdőcsapatba való visszatérésére, mindennek a levét Paul Verhaegh ihatja meg. Blind valószínűleg a középpálya közepén szerepelhet, így Martins Indi ismét eredeti posztján, a védelemben kaphat helyet. Ezenkívül Georginio Wijnaldum és Jonathan de Guzman küzdhet meg egymással a kezdőcsapatba kerülésért.

A hollandok válogatott védője, Ron Vlaar örömét fejezte ki. – Nagyszerű hangulat uralkodik a táborban. Eddig zseniálisan szerepeltünk, hiszen minden egyes találkozónkat megnyertük. Személy szerint nagyon várom a szombati mérkőzést. Egy fantasztikus összecsapás elé nézünk, egy remek csapat ellen – taglalta az Aston Villa középhátvédje a sportal.co.nz-nek.

Boldog támadó

Costa Rica és Görögország sem a rendes játékidőben, sem pedig a hosszabbítás perceiben nem bírt egymás fölé kerekedni (1–1) a legjobb tizenhat között, de a tizenegyes párbajból a latin-amerikaiak jöttek ki győztesen. Óscar Duarte eltiltása miatt Roy Miller vagy Johnny Acosta előtt kitárul az ajtó, ezáltal egyikük beverekedheti magát a kezdő tizenegybe.

Jorge Luis Pinto, a Costa Rica-iak szövetségi kapitánya a legfrissebb információk szerint nem tervez más változtatást az együttesében.

– Ezek pályafutásom legjobb és legszebb napjai – kezdte Joel Campbell, aki 37 meccsen tíz gólt szerzett hazája színeiben. – Fantasztikus, hogy a történelem részesei vagyunk! Erre a csapatra senki sem tett egy árva dollárt sem, de itt vagyunk. Megváltoztathatjuk a labdarúgást Costa Ricában – vélekedett a csatár a gulfnews.com-on.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!