Sport

2014.05.05. 07:34

Bajnokesélyeshez méltón

Pápa, Debrecen - A Loki magabiztosan győzött Pápán és őrzi hárompontos előnyét a Győri ETO előtt.

Pápa, Debrecen - A Loki magabiztosan győzött Pápán és őrzi hárompontos előnyét a Győri ETO előtt.

A győriek előző napi győzelme miatt nyomás alatt futballozott a listavezető DVSC-TEVA együttese az OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi találkozóján, a debrecenieknek győzniük kellett a Lombard Pápa otthonában ahhoz, hogy ismét három pont legyen az előnyük a szívósan tapadó riválisukkal szemben.

Gyors pengeváltás

Viharos szélben és Loki-dominanciával kezdődött a meccs, Kulcsár illetve Szakály is veszélyeztetett az első öt percben. Ment előre a DVSC becsülettel, és olykor csak kevésen múlt, hogy nem szerzi meg a vezetést Kondás Elemér együttese. Amikor aztán Sidibe betalált, egy védelmi hiba nyomán – Griffiths maradt nagyon egyedül egy szögletnél – hamar egyenlített a Lombard. Érezhető volt, a szünet után több kell a vendégek részéről ahhoz, hogy meglegyen a győzelem.

Góleső

A folytatás olyan forgatókönyv szerint zajlott, amilyenről álmodtak a cívisvárosi drukkerek. Mindjárt a 46. percben Kulcsár gyönyörű cseleit követően Mihelic elé került a labda, a szlovén játékos a szerencsétlenkedő védő hibáját kihasználva újra előnyhöz juttatta a Lokit. Ezt követően végképp eldőlt a meccs, ugyanis tizenegyest kapott a Debrecen, amit Sidibe értékesített. A végjátékban a csereként beállt Seydi kétszer is mattolta a teljesen szétesett pápai védelmet, melynek eredménye kiütéses vendégsiker lett.

A DVSC futballistáinak lába nem remegett meg, úgy verték a Lombardot, ahogyan egy bajnokaspiráns, az ellenfelénél sokkal jobb játékerőt képviselő csapatnak kell.

A képlet egyszerű: három meccset kell még hozniuk a piros-fehéreknek ahhoz, hogy a megnyitón tapasztaltnál is nagyobb ünnep legyen a Nagyerdei Stadionban.

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga, 27. forduló

Lombard Pápa – DVSC-TEVA 1-5 (1-1)

Pápa, 2000 néző. Vezette: Kassai (Erős, Becséri)Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Csizmadia, Struhár, Présinger (Maric 58.) – Nagy S., Sekour, Németh M., Eszlátyi (Kulcsár K. 78.) – Kenesei (Király 77.), GriffithsDVSC: Novakovics – Brkovics, Máté, Mészáros, Korhut – Mihelic (Vadnai 75.), Zsidai, Szakály, Bódi – Kulcsár (Seydi 73.), Sidibe (Volas 90.)

Gól: 0-1 Sidibe (40.), 1-1 Griffiths (43.), 1-2 Mihelic (46.), 1-3 Sidibe (11-esből, 54.), 1-4 Seydi (86.), 1-5 Seydi (89.)Sárga lap: Szakály (34.), Nagy S. (51.), Struhar (60.)

Kiállítva: Tóth G. (73.)

 


Edzői nyilatkozatok

Tóth Bálint: Pár perc alatt elintéztük magunkat a második félidőben. Sajnálom, hogy így alakult, nehéz bármit mondani, ez van. Nem állíthatjuk, hogy már megvan a bentmaradás, lehetnek még nehéz perceink.Kondás Elemér: A korai vezetésünket hamar kiegyenlítették, de a második játékrészben már egyértelművé tettük a mérkőzést. Eredménykényszerben voltunk, mint mindig, de úgy vélem remekül megoldották a srácok a feladatukat. Seydire számítottunk, hogy segíteni tud rajtunk csereként, örömteli, hogy így is lett.


Pápa, Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 27. fordulójában a Debreceni VSC-TEVA gárdája a Lombard Pápa Termál FC vendégeként lépett pályára vasárnap 18:30-tól a Perutz Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!