Sport

2014.04.16. 19:33

„Elég kell, hogy legyen”

Debrecen - A DVSC-TEVA két kapott góllal, ám kétgólos előnyből várja a diósgyőri kupavisszavágót.

Debrecen - A DVSC-TEVA két kapott góllal, ám kétgólos előnyből várja a diósgyőri kupavisszavágót.

Meggyőzően futballozott és egészen az utolsó percig három góllal vezetett a Loki kedden este a Magyar Kupa elődöntőjében a DVTK ellen, ám egy Elek-szólót követően 4–2-re módosult a találkozó állása. A miskolciak két idegenben szerzett találata izgalmas visszavágót ígér, vélhetően a Diósgyőr nem mondott le arról, hogy ledolgozza a hátrányát május 7-én.

Keleti rangadó

– Sajnos két elkerülhető gólt is kaptunk, különösen a második volt fájó, abban azért a balszerencse is közrejátszott – nyilatkozta a mérkőzés kapcsán Ludánszki Bence, a Debrecen huszonhárom éves futballistája.


[poll id="653"]


– Meg kellett volna állítanunk Elek Ákost a tizenhatosunk előtt, ez nem sikerült, a lövése pedig megpattant a menteni igyekvő társamon, ezért a labda becsapta kapusunkat, Ver­peczet. Ha ez a gól nincs, akkor nyugodtabban várhatnánk a visszavágót – fogalmazott az ezúttal jobbhátvédként szerepet kapó játékos, akire egyébként az utóbbi időben inkább védekező középpályásként számított Kondás Elemér vezetőedző.

– Nem éreztem magam idegenül a védelem jobb oldalán, korábban sokszor szerepeltem ott, egyébként is ott igyekszem meghálálni a bizalmat, ahová állítanak. A keddi összetételben még nem szerepelt a védelmünk, de ez nem okozott gondot, hamar megszoktuk egymás mozgását a pályán. Jó iramú, igazi kupameccs volt, született hat gól és néhány sárga lap is. Ez utóbbi betudható az átlagosnál nagyobb feszültségnek, hiszen mégiscsak egy nagy presztízsű, keleti rangadóról beszélünk – vélekedett Ludánszki.

Száz százalék

A továbbjutási esélyekről így vélekedett a védő: – Ugyan rúgott két gólt a Diósgyőr és ez vélhetően feltüzeli majd az ellenfelet a visszavágó előtt, de bízom a csapatban. Ennek az előnynek elegendőnek kell lennie a továbbjutáshoz, persze ehhez a miskolci meccsen is száz százalékot kell nyújtanunk – mondta Ludánszki Bence.

A visszavágót május 7-én 18 órakor rendezik.

HBN-TN


Debrecen - Négyet rúgott, de kettőt kapott a DVSC-TEVA az MK-elődöntőben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!