Sport

2014.03.26. 09:23

Eb után jöhet a vb

Debrecen - Balog Alexandra jeruzsálemi kirándulása után Bulgáriába utazik.

Debrecen - Balog Alexandra jeruzsálemi kirándulása után Bulgáriába utazik.

Hamarosan ismét nagy világeseményen mérettetheti meg magát a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) ifjú párbajtőrözője, Balog Alexandra, hiszen április 3. és 12. között rendezik Plovdivban a Kadét és Junior Vívó Világbajnokságot. A DHSE kadét korosztályú tehetsége április 4-én egyéniben lép pástra, és amennyiben továbbjut a selejtezőkörön, 5-én az egyenes kieséses szakaszban is vívhat a magyar válogatott tagjaként.

Most már nem izgul

Balog Alexandra első Eb-je után első világbajnokságán is részt vehet, ezúttal viszont jobban ment az alapozás.

– Most korántsem izgulok annyira, mint korábban, amely segített abban is, hogy jobban felkészüljek Plovdivra – mondta a DHSE párbajtőrözője.

– Az itthoni felkészülés mellett Tatán is voltunk edzőtáborban, ahol főleg a kondíciónkon javítottunk, de emellett iskoláztunk és konvencióztunk is. Számomra az egy leírhatatlan érzés, hogy kijutottam. Az elvárás magammal szemben, hogy merjek bátran vívni és ne izguljak. Ha ez sikerül, akkor az eredmény majd jön magától.

HBN-MAL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!