Labdarúgás

2024.06.12. 20:03

Nagyot küzdött a Monostorpályi, de elbukott az NB III.-ért vívott csatában

A Hajdú-Bihar vármegyei bajnok a Füzesabony elleni párharc visszavágóján többször is megszerezhette volna a vezetést. Azonban a hazai futballcsapat az utolsó tíz percben feltette az i-re a pontot, és eldőlt a párharc. A Monostorpályi a következő szezont is a vármegye I.-ben kezdi.

Haon.hu

Szerda délután a Monostorpályi labdarúgói abban a tudatban futhattak ki a Heves vármegyei gyepre, hogy amennyiben két góllal nyernek, biztosítják tagságukat az NB III.-ban. Ellenfelük az a Füzesabony volt, amely múlt szombaton 2–1-es arányú győzelmet aratott Hosszúpályiban.

monostorpályi labdarúgás
A Monostorpályi futballcsapata a végéig pariban volt a Füzesabonnyal
Forrás: Monostorpályi SE/Facebook

Ahogyan a heol.hu tudósításában olvasható, régen mutatkozott ilyen tekintélyes érdeklődés a füzesabonyiak mérkőzése iránt, mint ezúttal. A Bereczky Bence által irányított hajdúságiaknak sok problémával kellett megküzdenie, így a papírforma alapján a visszavágón is a hevesiek számítottak esélyesebbnek.

A mérkőzés kezdete előtt fél órával már majdnem megtelt a fedett lelátó. Tekintve, hogy az eső is rákezdett, aki csak tehette, behúzódott a védett rész alá. Hajdú-Bihar vármegyéből is sokan érkeztek, és nagyszerű hangulatot teremtettek.

Felvette a kesztyűt a Monostorpályi

A meccs elején a vendégek egyértelműen a hazaiak tudtára adták, hogy győzni érkeztek Füzesabonyba. Bíró Péter könnyen előnyhöz juttathatta volna a monostoriakat, ám a helyzet kimaradt, ahogy hazai részről Szanku Kristóf sem tudott élni a lehetőségeivel. A hazaiak játékosának, Oláh Norbertnek a szabadrúgásánál Bákonyi Nobert kapus részéről bravúrra volt szükség a hárításhoz. Összességében az FSC előtt adódott több és nagyobb ziccer. Ugyanakkor az is kitűnt, hogy az MSE egységes, jó gárda, amellyel szemben a szünet után is hasonlóan összehangolt futballra volt szüksége a házigazdáknak ahhoz, hogy elérjék a céljukat.

A legvégén dőlt el

A szünetben cserélt az Monostorpályi, Nyilas Szabolcsot Sándor Bence váltotta. Helyzetei továbbra is voltak mindkét gárdának, a hajdúságiaktól Rostás Gábor és Gyügyei Zoltán próbálkozott. Az eredmény jó ideig nem módosult, azonban a 86. percben a hevesi csapat lényegében feltette az i-re a pontot, Berki pontos beadása után Szanku helyezte a labdát a kapuba (1–0). A nagyot küzdő hajdúságiak kockáztattak, de a 93. percben Ambrust buktatta Bákonyi a 16-oson belül, a büntetőt pedig Jambrich értékesítette (2–0), így tehát a Füzesabony jutott az NB III.-ba, a Monostorpályi pedig jövőre is a vármegyei I. osztályban szerepelhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában