Sport

2014.02.13. 15:35

Ez nem „falusi” csapat

Balmazújváros - Karakteres és látványos futballt ígér a balmazújvárosi drukkereknek Híres Gábor a tavaszi szezonra.

Balmazújváros - Karakteres és látványos futballt ígér a balmazújvárosi drukkereknek Híres Gábor a tavaszi szezonra.Az NB II-es tabella negyedik helyén várja a tavaszi folytatást a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese. A narancssárga-feketék a tavalyi esztendő végén elvesztették gólkirályukat, Urbin Pétert, aki Dunaújvárosba került egyelőre kölcsönbe. Csatárposzton tehát mindenképpen erősíteniük kellett az újvárosiaknak, de a védelmet is igyekeztek acélosabbá tenni a télen.

Erősítés hátul

– A hátvédsorban sok problémánk volt az ősz második felében, többször előfordult, hogy nem volt egyetlen igazi védőnk sem ebben a csapatrészben, többnyire sérülések miatt. Ide jött most Vachtler Csaba a Puskás Akadémiából, Bakos Bence a Szatmár Unióból és Privigyei Ádám Újpestről. Vólent Rolandot centernek hoztuk s ezekben a napokban Mokánszki Norberttel is megegyeztünk, aki legutóbb Siófokon futballozott – sorolta az érkezőket Híres Gábor, a gárda vezetőedzője.

Gólratörően

A tréner elmondta, túl van a társaság a fizikai felkészítésen, most már a taktikát és az egyes játékelemeket gyakoroltatja a fiúkkal. Az Újváros nem egyszer három edzőmeccset is lejátszott egy héten, ezúttal legközelebb szombaton 14 órától lépnek pályára hazai környezetben a Hatvan ellen. – Egyre jobban megy a foci a srácoknak, mind többet visszakapok a meccsek során azokból az elemekből, amelyeket kérek tőlük. Úgy vélem, hogy a tavasszal egy karakteres Balmazújvárost láthatnak majd szurkolóink, olyan együttest, amelyik játssza a futballt. Reményeim szerint továbbra is sok helyzetet dolgozunk majd ki és ezekből minél többet ki is használunk a tavasz folyamán. Korábban sokan „falusi” csapatnak bélyegeztek meg minket, amelynek a kiesés ellen kell harcolnia, ehhez képest ott vagyunk az élmezőnyben. Ott is szeretnénk maradni, mégpedig gólratörő, stílusos játékkal.

HBN-TN


Fedett és villanyfényes

Mivel az MLSZ szabályzata megváltozott, ezért hazánkban is kizárólag ülőhelyek lehetnek a stadionfejlesztési programban érintett létesítményekben, így a Balmazújvárosban stadionjában is. A kormány által megítélt 400 millió forintból a tervek szerint fedett, 2500 ülőhelyes lelátók épülnek az Újváros otthonában, amelyek körbe fognak érni. Azaz nem csak a hosszanti lelátón, hanem a két kapu mögötti szektorokba is székeket szerelnek majd fel. Ugyancsak tervben van, hogy villanyvilágítást szerelnek fel a stadionban, de felújítják a vizesblokkot és kialakítanak egy VIP-, illetve sajtótermet is. Az újvárosiak honlapja szerint a projekt megkapta a „nemzetgazdasági szempontból kiemelt" státuszt, ez még valószínűbbé teszi, hogy 2014 őszére elkészülnek az említett változások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!