Sport

2014.01.29. 14:54

Akiknek vérükben van a tehetség

Debrecen - Slakta Petra és öccse, Balázs úgy érzi, mesébe illő, amit elértek és átélnek.

Debrecen - Slakta Petra és öccse, Balázs úgy érzi, mesébe illő, amit elértek és átélnek.

A vízilabdás Steinmetz fivérek, a kézilabdázó Iváncsik testvérek, az úszó Gyurta Dániel és öccse, Gergely, a teniszező Venus nővérek, a F1-es Michael és Ralf Schumacher. Csak néhány hazai és külföldi sportoló testvérpár, akik a legmagasabb fokon űzik azt, amit csinálnak, és olyan sikereket értek el, hogy szinte az egész világon ismerik a nevüket.

A debreceniek nagy örömére az eredményes sportoló testvérek névsora nemrégiben Slakta Petrával és Slakta Balázzsal bővült. Petra már régóta a debreceni élvonalbeli női kézilabdacsapat, a DVSC alapembere, és immár labdarúgó öccse, Balázs is a nagyok között bizonyíthat, a 19 éves kapus a DVSC-TEVA első keretével kezdte meg a téli felkészülést.

Hevesről származtok, hogyan kerültetek Debrecenbe?

Slakta Petra: – Dunaújvárosban kézilabdáztam öt évet, aztán megkerestek Debrecenből, és mivel nem tudták garantálni, hogy a Dunaferr NB I-es csapat marad, könnyű volt a döntés. Már ötödik éve vagyok a DVSC-nél, úgy érzem, jó döntést hoztam, mikor ide szerződtem, még úgy is, hogy elég vegyes szezonok vannak a hátunk mögött.

Slakta Balázs: – Szalánczi Tamás hívott el próbajátékra, eljöttem, megfeleltem, nekem is tetszett a környezet, így itt kezdtem meg a középiskolát, illetve itt folytattam a játékot. Egy évben érkeztünk Petrával, csak ő vagy fél évvel később jött. A kezdetekkor még laktunk is együtt egy rövid ideig, azóta már külön élünk, de persze minden nap találkozunk, sokkal könnyebb így, hogy mindketten egy városban vagyunk.

- Szabó Dóra -

A teljes interjú a Hajdú-bihari Napló csütörtöki számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!