Sport

2013.12.16. 07:55

Bokross Zsolt profi K1 Európa-bajnoki címet szerzett

Gyál, Debrecen - December 14-én a Báthory-Gym versenyzői a Gyáli Közösségi Házban húztak kesztyűt a Feja Promotion által megrendezett küzdősport gálán, ahol parádés csatákat láthatott a közönség.

Gyál, Debrecen - December 14-én a Báthory-Gym versenyzői a Gyáli Közösségi Házban húztak kesztyűt a Feja Promotion által megrendezett küzdősport gálán, ahol parádés csatákat láthatott a közönség.

A hajdúsági klub az eseményre a legeredményesebb harcosait nevezte igaz az összetétel korántsem mondható teljesnek hisz voltak olyan versenyzők, akik sérülés miatt nem tudtak elutazni a fővárosi megmérettetésre.

Már a mérlegelésnél kiderült, hogy a nehézsúlyú Lénárt Tamásnak nem lesz ellenfele,így a világbajnoki ezüstérmes fighter meccs nélkül maradt.

A klub színeiben elsőként a roppant erős Fenyves Márkó ( 71kg) ütközött Tóth Csabával K-1 szabályrendszerben. A debreceni harcosnak nem volt könnyű dolga az agresszív stílust képviselő Tóthtal szemben aki ráadásul jóval súlyosabb volt Fenyvesnél. Az első két menetben egyértelműen a Báthory versenyzője vezetett, majd a harmadik felvonásban a testhosszal elhúzó cívisvárosi fighter elfogyni látszott, így Ignéczi mester kénytelen volt idő előtt kivenni versenyzőjét a küzdelemből. A két bunyós közt egyértelműen csak a súlykülönbség győzött, hisz képzettségben Fenyves Márkó vitathatatlanul felülmúlta ellenfelét.

Nagy Norbertnek (84kg) sem hozott szerencsét a szombati nap. Az első menetben ellenfele egy tiszta találattal mutatkozott be így a vezetőbíró rászámolt Nagyra, akit ez után úgy ítélt meg, hogy nem tudja tovább folytatni a küzdelmet.

A láthatóan jó formában lévő korábbi világbajnoki második Varga Gyula ( 63kg) sikere szállította az első győzelmet az egyesületnek, igaz bemutató mérkőzés lévén nem hirdettek eredményt. Varga mindhárom menetben bizonyította, hogy ki az úr a szorítóban, magabiztosan húzta be a meccset.

Az egyesület klasszis versenyzőjére, Bokross Zsoltra (67kg) nagy feladat várt, hisz főmérkőzésként a WTKA világszövetség Profi Junior Európa-bajnoki övéért a szerb Milosan Miki Paviciccal találkozott K-1 szabályrendszerben.

A Bárhory Gym kiválósága az 5X2 percre kiírt találkozót hamar rövidre zárta Milosannal szemben, ugyanis az első menet közepén egy jól irányzott fejre mért térdrúgással tisztán eltalálta,így a szerbnek esélye sem volt a folytatásra, aki még kilencnél a sarokban térdelt, így a vezetőbíró kiszámolta. Bokross Zsolt kiütéssel győzött, ezzel behúzta hatodik Profi mérkőzését is, amiből négy KO-val végződött.

Ezzel a rendezvénnyel véget ért egy igen sikeres év a Báthory Gym versenyzői számára.

- Török József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!