Sport

2013.11.08. 14:52

Lázár "százados úr" lett

Debrecen - A DVSC-TEVA jobbhátvédje a múlt hétvégén az Újpest ellen játszotta 100. NB I-es mérkőzését.

Debrecen - A DVSC-TEVA jobbhátvédje a múlt hétvégén az Újpest ellen játszotta 100. NB I-es mérkőzését.

Szép jubileumhoz érkezett a debreceni futballcsapat játékosa, Lázár Pál, a védő vasárnap délután századszor lépett pályára az első osztályban. A jubileum jól sikerült, ugyanis a piros-fehérek 4–1-re kiütötték a házigazda Újpestet.

A Tatabánya ellen debütált

– Valójában nem tudtam pontosan, hány meccsnél tartok, a többiek szóltak, hogy az a találkozó volt a századik – nyilatkozta a Naplónak Lázár. – Természetesen nagyon örülök, hogy ennyi bajnokin szerepeltem, lehetne éppenséggel több is, de ez sem rossz. Az első meccsemet a Sopron színeiben játszottam a Tatabánya ellen 17 évesen, nyertünk, szerencsére a századikat is győzelemmel tudtam ünnepelni – mondta a labdarúgó, aki Debrecenben nevelkedett, tehát hazatért a nyáron, amikor a Loki szerződtette. – Tizenhat éves koromig itt éltem, azaz elmondhatom, újra itthon vagyok. Valahol éreztem mindig, hogy visszatérek ide játékosként, boldoggá tesz, hogy a nyáron ez megvalósult. Jól érzem magam a városban, itt van a családom, a párom és a csapatba is sikerült beilleszkednem. Azért küzdök, hogy a Lokival minél sikeresebb legyek a jövőben. Hogy ez pontosan mit jelent? Az a célunk, hogy trófeát nyerjünk a szezon végén, ebben a bajnoki arany lehetősége is benne van. A társaságból már szinte mindenki nyert bajnokságot pályafutása során, van tehát rutinunk ezen a téren, meglátjuk, ez mire lesz elég. Mindenesetre tapadunk a Videotonra, jelenleg a második helyen állunk, de nem is most kell az élen állni, hanem a pontvadászat végén.

Erősebbek

Ahhoz, hogy a debreceni vágyak beteljesüljenek, olyan mérkőzéseken is szállítani kell a három pontot, mint a szombaton 14 órától kezdődő (élőben: www.haon.hu) Puskás Akadémia elleni derbi.

– Vannak ismerősök az ellenfél soraiban, több játékossal együtt fociztam a Videotonban. Bár újonc gárdáról beszélünk, jó csapat a Puskás Akadémia, sok rutinos labdarúgóval a keretében. A mi állományunk azonban erősebb, nem lehet más a célunk, mint a győzelem.

HBN-TN


A válogatottság a célja

Lázár Pál hatszor szerepelt a nemzeti tizenegyben, legutóbb két éve, 2011. november 11-én Liechtenstein ellen, azóta nem kapott meghívót a legjobbak közé. – Nagyon sajnálom, hogy olyan rosszul sült el a srácok két őszi fellépése Romániában és Hollandiában – mondta a védő. – Remélem, az következő korszaka sikeresebb lesz a válogatottnak, s az a célom, hogy idővel visszaverekedjem magam a keretbe. De egyelőre nem ez foglalkoztat, hanem a DVSC leendő sikereiért harcolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!