Sport

2013.11.07. 07:39

Ezt gyorsan felejtsük el!

Debrecen - Az idény leggyengébb produkciójával előrukkoló Loki kikapott a Fehérvártól.

Debrecen - Az idény leggyengébb produkciójával előrukkoló Loki kikapott a Fehérvártól.

Rangadóra gyűlt a közönség a Hódosban szerdán kora este, hiszen a tabella 5. helyén álló debreceniek az éppen mögöttük tanyázó, mindössze egyetlen ponttal kevesebbet gyűjtő Fehérvár csapatát látták vendégül.

Először és utoljára

A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött, a DVSC-TVP először, s mint utóbb kiderült utoljára a 6. percben vezetett (3–2). A folytatásban hosszú-hosszú gólcsendek jellemezték a hazaiak játékát, a támadásokból hiányzott a dinamika, s ha mégis ziccerbe kerültek a piros-fehérek, akkor rendre rossz megoldást választottak. A bajt csak tetézte, hogy hiába került többször is emberelőnybe a Loki, ezekből a fórokból rendre a Fehérvár talált be Lajtos kapujába. A történet egészéhez tartozik, hogy a vendégek sem játszottak jól, rengeteget hibáztak Tilingerék is, ám ez még mindig kevesebb volt, mint a cívisek bakijai. A félidőre négygólos előny birtokába kerültek a vendégek (7–11).

Elment a hajó

A hazai drukkerek bíztak abban, hogy Varga József vezetőedző rendet tud rakni a játékosai fejében, ám igazából nem változott semmi, hibát hibára halmoztak a hajdúságiak a szünet után is. A szurkolóknak talán némileg vigaszt jelenthetett volna, ha egy jól játszó Fehérvár ellen szenved a Debrecen, ám Vaszariék produkciója is sok kívánnivalót hagyott maga után, mindössze az exdebreceni kapus, Kiss Éva nyújtott átlagon felüli produkciót. A Loki nem tudott három gólnál közelebb férkőzni a fehérváriakhoz, sőt a vendégek az 54. minutumban már hat találattal mentek (14–20). A hajrában mindössze az eredmény szépítésére telt a DVSC erejéből, amikor már minden mindegy volt, akkor Sopronyi Anett hatszor volt eredményes. A Fehérvár végül 23–21-re nyert a szezon leggyengébb teljesítményével előrukkoló Debrecen ellen.

A DVSC-TVP legközelebb november 16-án, Békéscsabán játszik bajnoki találkozót, addig lesz idő kijavítani a hibákat.

HBN-BN


Tények

DVSC-TVP-FEHÉRVÁR KC 21-23 (7-11)

Debrecen, 1100 néző. V: Bonifert, Oláh.

DVSC: LAJTOS - Slakta 2, Ábrahám, Karalyos, Valovics, BARNA 4, Szilágyi Á. 1. Csere: Sopronyi 8 (3), Kudor 2, Siska, Karnik Sz., SIMSIK 3, Varsányi, Bohus-Karnik M. 1. Edző: Varga József

FEHÉRVÁR: KISS É. - Hajduch 2, Herr A. 2 (1), Benzal 2, MAYER 6, TILINGER 5, Vaszari 1. Csere: Trimmel (kapus), EMBEROVICS 2, AZARI 3, Horváth B. 1, Kazai. Edző: Pal Oldrup jensen

Kiállítások: 12, ill 14 perc

Hétméteresek: 4/3, ill 1/1


Mesterszemmel

Varga József: – Várom a jelentkezőket a „Szégyelld Magad Klubba!”

Pal Oldrup Jensen: – Jól védekeztünk, ehhez extra kapusteljesítmény párosult, így a támadásban elkövetett hibáink ellenére is nyerni tudtunk a jó erőkből álló Debrecen otthonában.


Debrecen - Az NB I női felnőtt alapszakaszának 10. fordulójában a DVSC-TVP csapata a Fehérvár KC gárdáját fogadta szerdán 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!