Sport

2013.10.31. 16:44

Presztízsmeccs barátok közt

Debrecen - Telt ház előtt játszanak a Mocsai-tanítványok a világbajnok spanyolok ellen a Főnixben szombaton.

Debrecen - Telt ház előtt játszanak a Mocsai-tanítványok a világbajnok spanyolok ellen a Főnixben szombaton.

Az év egyik legkiemelkedőbb debreceni sporteseményét rendezik szombaton 16 órától a Főnix Csarnokban: az olimpiai negyedik helyezett magyar válogatott a világbajnok spanyol gárdát látja vendégül.

Ahogy azt Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere a csütörtöki sajtótájékoztatóján említette, a sikeres rendezés már akkor kódolva volt, amikor kiderült, a cívisváros adhat otthont a felkészülési mérkőzésnek. Erre a kijelentésre a legjobb példa, hogy 8 nap alatt minden jegy elkelt a meccsre, így hatezer drukker előtt rendezik az összecsapást.

A sajtótájékoztatón Manolo Cadenas, a spanyolok kapitánya elmondta, rengeteg szállal kötődik hazánkhoz, nagyon sok magyar barátja van – többek között Mocsai Lajos és Nagy László –, ezért lényegében olyan érzése van, mintha hazajött volna. A szakember kiemelte, a felkészülésük szempontjából nagyon fontos ez a meccs, s reméli, a játékosok élvezik majd a játékot és győztesen hagyják el a pályát.

Raúl Entrerrios, a hispánok csapatkapitánya azt emelte ki, a gárdájuknak még össze kell kovácsolódnia, ettől függetlenül bízik benne, hogy elégedettek lesznek a mérkőzést követően.

Nehéz feladat

Mocsai Lajos elárulta, szándékosan választották a világ legerősebb csapatát ellenfélül, s megtiszteltetésnek tekinti, hogy végül létrejött a találkozó, ezzel is készülvén a januári dániai Európa-bajnokságra. A kapitány hangsúlyozta, a riválisnál minden poszton minimum két világklasszis található, ezért nem véletlen, hogy a világ legjobbjai. Mocsai kitért arra is, hogy nagyon nehéz ellenük eredményesen kézilabdázni, de szombaton is mindent megtesznek a sikerért.

Harsányi Gergely elmondta, kiváló körülmények között készülhettek Debrecenben, s az, hogy telt ház előtt játszhatnak Spanyolország ellen, méltó helyre emeli az esemény rangját.

Érdemes tudni, hogy a felnőtt csapatok 16 órakor kezdődő találkozója előtt, 13.30-tól a két ország ifjúsági válogatottja is összeméri erejét a Főnix Csarnokban.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!