Sport

2013.10.04. 15:29

Nem sikerült az éremszerzés

Debrecen - Dr. Szentkirályi István 8., Dezső Tibold pedig 37. lett Bulgáriában.

Debrecen - Dr. Szentkirályi István 8., Dezső Tibold pedig 37. lett Bulgáriában.

A Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) tőrözői a Várnában rendezett veterán vívó világbajnokságon küzdöttek, hogy felérjenek a dobogóra.

Október 1-jén Dr. Szentkirályi István lépett pástra a 70 év felettiek küzdelmeiben, ahol a csoportküzdelmek után 7. kiemeltként kezdhette meg az egyenes kieséses szakaszt. A DHSE magyar bajnok tőrözője a legjobb nyolcig magabiztosan küzdött, ám ekkor szembe került a későbbi győztes, orosz Gary Aftandilovval, aki 10/3-as vereséget mért rá. Dr. Szentkirályi István végül nyolcadik helyen végzett a várnai vb-n.

Egy nappal később Dezső Tibold is tőrt rántott, hiszen ő az 50 év felettiek korosztályában indult. A kulcscsont sérülése után felépülő DHSE-versenyző a csoportküzdelmek után 34. kiemeltként kezdte meg az egyenes kieséses szakaszt, ahol az első asszóban vereséget szenvedett a japán Yamage Seigi ellen (9/6), így összesítésben a 37. lett.

HBN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!