Sport

2013.08.14. 12:04

Két oldalról támadott a kaszás

Debrecen - Bernáth Istvánt megérintette a halál szele, s kérdésessé vált, hogy bunyózhat-e a jövőben.

Debrecen - Bernáth Istvánt megérintette a halál szele, s kérdésessé vált, hogy bunyózhat-e a jövőben.

A debreceni öklöző a közelmúltban eddigi legfontosabb meccsét vívta, hiszen az élete volt a tét. Az ellenfél nem szemből támadt, mint a szorítóban, hanem sunyi módon, egyik pillanatról a másikra csapott le a meglepetés erejével. A mindössze 24 esztendős nehézsúlyú válogatott öklöző lábában mélyvénás trombózis keletkezett, s az egyik leszakadt vérrög kétoldali tüdőembóliát okozott, míg egy kisebb elszabadult rög a szívébe került. Bernáth csakis a szerencsének és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti, hogy életben maradt.

Kiütötte a halált

– Pisti Svédországból kapott egy meghívást, hogy együtt gyakoroljon az MMA klasszisával, Alexander Gustafssonnal. A márciusi tréning után hazajött, s akkor ütött be a krach! – elevenítette fel a történéseket idősebb Bernáth István, a bunyós édesapja. – Mint utóbb kiderült, a sok utazás következtében alakult ki a mélyvénás trombózis, ami kétoldali masszív tüdőembóliához vezetett. Szerencsére Pisti kiütötte a halált is, s azóta a legkomolyabb gyógyszert szedi, és semmi problémája. Annyira jól érzi magát, hogy rendszeresen tréningezik, persze kesztyű nélkül.

Hamarosan kiderül

De vajon mi lesz Bernáth karrierjével, folytathatja a pályafutását? – Augusztus végén jön a hat hónap után kötelezően előírt kontroll, ezután tisztább képet kapunk. Vannak különböző lehetőségek, hogyan lehetne versenyezni a gyógyszeres kezelés mellett is, ám az egészség a legfontosabb, ha az orvosok azt mondják, akkor fájó szívvel ugyan, de hátat kell fordítania a sportnak – fogalmazott idősebb Bernáth István.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!