Sport

2013.08.29. 17:24

Foghíjasan is a negyeddöntőbe kell jutni

Debrecen - A nyári alapozás hajrájába érkezett a debreceni férfi OB I-es vízilabdacsapat, a DVSE. A Varga Tamás irányítása alatt készülő pólósok számára hétvégén következik az első komoly erőpróba, augusztus 31-én szombaton, és szeptember 1-jén, vasárnap rendezik ugyanis a Magyar Kupa csoportmérkőzéseit.

Debrecen - A nyári alapozás hajrájába érkezett a debreceni férfi OB I-es vízilabdacsapat, a DVSE. A Varga Tamás irányítása alatt készülő pólósok számára hétvégén következik az első komoly erőpróba, augusztus 31-én szombaton, és szeptember 1-jén, vasárnap rendezik ugyanis a Magyar Kupa csoportmérkőzéseit. A cívisvárosiak a C csoportba kerültek, Nagykanizsán kell megküzdeniük a házigazdákkal, a fővárosi YBL, és a ZF-Eger együttesével. A négyesből a csoport első két helyezettje jut tovább a szeptember 14-15-én megrendezendő negyeddöntőbe. Az élvonalbeli pontvadászat jövő hétvégén, szeptember 7-én rajtol - a hajdúságiak az első fordulóban Szentesre látogatnak. Pénz híján azonban az Európa Kupában nem tud indulni a DVSE.

– A fiúk rendesen megcsináltak minden feladatot, a terveknek megfelelően haladunk, persze a lövések még közel sem vannak rendben, a lábtempón is akad még csiszolni való, az állóképességük viszont már hetven-nyolcvan százalékos – tudtuk meg Varga Tamástól, a DVSE vezetőedzőjétől, aki további részleteket is elárult. – Pillanatnyilag felkészülés utolsó fázisában vagyunk, de tulajdonképpen még mindig nem tudunk teljes csapattal készülni, pedig a hét végén már kezdődik a Magyar Kupa. Az első éles megmérettetésünkön nem lesz ott Marnitz Gergő, Predrag Jokics és Branislav Mitrovics, de ennek a hétvégi tornának jelenleg az a jelentősége, hogy megnézzük, miként működnek az új szabályok. Azt gondolom, még így foghíjasan sem okozhat számunkra gondot a Nagykanizsa és az YBL gárdája, bízom a továbbjutásban. Azt hiszem, az első meccs, amire a topon kell lennünk, az a harmadik bajnokink lesz, amit a Honvéd ellen vívunk meg idegenben, remélhetőleg sikerrel.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló augusztus 30-i számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!