Sport

2013.08.07. 16:13

A sport segített magabiztosabbá válnia

Debrecen - Az újdonsült bajnok, Máthé Gábor háromórás döntőt vívott az aranyért Szófiában.

Debrecen - Az újdonsült bajnok, Máthé Gábor háromórás döntőt vívott az aranyért Szófiában.

A Tatár TC kiváló versenyzője, Máthé Gábor halláskárosodása miatt gyerekként kisebbségi komplexussal küzdött, azonban édesapja biztatására teniszezni kezdett.

A sportban elért sikerei magabiztosabbá tették, ráadásul egyre szebb eredményekkel büszkélkedhetett. Idén harmadik alkalommal vett részt siketlimpián, ahonnan ezúttal aranyéremmel térhetett haza. Gábor január óta a szófiai megmérettetésre készült, az eredményét tekintve pedig a dicsőség a legfontosabb számára – tudtuk meg mindezt magától a bajnoktól, mikor meghívásunkra a Naplóba látogatott egy interjú erejéig.

Mit jelent az Ön számára ez az aranyérem?

Máthé Gábor: Eddig ez a legkomolyabb eredményem, noha már négy évvel ezelőtt bronzérmet szereztem a siketlimpián. Kicsit az az eredmény is megváltoztatta az életemet, annak köszönhetem például, hogy tovább tudtam tanulni. Ennél az aranyéremnél számomra inkább a dicsőség a fontos. Negyvenhárman indultunk el a megmérettetésen, a világ minden tájáról érkeztek teniszezők, én voltam a második kiemelt. A döntőben egy francia teniszezőt győztem le, ő volt a torna első számú kiemeltje, így nem mondhatom, hogy egyszerű dolog lett volna vele szemben győzedelmeskedni. 2008-ban az Európa-bajnokságon már megvertem, tavaly pedig szintén összekerültünk az Eb kapcsán, akkor a döntőben kikaptam tőle.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló augusztus 8-i számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!