Sport

2013.01.02. 10:29

Kizárták a Factumot a sportcsarnokból

Kosárlabda - A Sportcentrum nem várt tovább, a tartozó Factum csapatát kizárta a sportcsarnokból.

Kosárlabda - A Sportcentrum nem várt tovább, a tartozó Factum csapatát kizárta a sportcsarnokból.Lakat került az Oláh Gábor utcai sportcsarnok ajtajára, a Factum Sport Debrecen élvonalbeli kosárlabdacsapatát kizárták a létesítményből szerdán reggel. A sportolók hiába akarták birtokba venni a termet, miután a klub több százezer forinttal tartozik az üzemeltetőnek, a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. vezetése úgy döntött, amíg nem törlesztik az adósságukat, addig nem használhatják a létesítményt.

Keresik a megoldást

– Korábban sem titkoltuk, hogy anyagi nehézségeink vannak, de ezzel nem vagyunk egyedi eset sem a kosárlabdázásban, sem a sportéletben. A Sportcentrum felé is van csúszásunk, ami konkrétan 600 ezer forintos lejárt tartozást jelent – ismerte el a Naplónak Takács Endre, a Factum-Sport Kft. ügyvezető igazgatója, aki nehezményezi a létesítmény fenntartójának hozzáállását a klubhoz. – December közepén kaptunk egy levelet, hogy nem tolerálják tovább a tartozásunkat, erre válaszként karácsony előtt 120 ezer forintot utaltunk, illetve írtunk egy levelet (mivel személyesen nem lehet tárgyalni velük), amiben türelmet kértünk. Választ nem kaptunk egészen mostanáig, amikor is a szerdai edzés előtt 15 perccel hívott a Sportcentrum műszaki igazgatója, és közölte, nem tudnak öltözőt és termet biztosítani a számunkra. A lehető legrosszabbkor jött a döntésük, hiszen a hét végén a közvetlen rivális Jászberény csapatát fogadjuk, s ettől a meccstől akár a bennmaradásunk is függhet. Bár a jelenlegi helyzetben elképzelhető, nem tudjuk lejátszani a találkozót. Ami a legfurcsább a dologban, hogy a városvezetés annyival támogatja a klubot, hogy ingyen megkapjuk a csarnokot, viszont a pályahasználat áfáját ki kell fizetnünk. Furcsa ez a helyzet, szerettük volna többször is tisztázni, de személyes tárgyalást egyszer sem tudtunk folytatni a Sportcentrum vezetésével. Küzdünk, próbáljuk életben, illetve az élvonalban tartani a Factumot, de ha nem változik a Sportcentrum viszonya hozzánk, akkor nem igazán látjuk a kiutat.

Vannak kérdőjelek

A sportvezető azt is elmondta, vannak tartozásaik a játékosok felé is, amit már megbeszéltek a sportolókkal, akik elfogadták a kialakult helyzetet. – Az anyagi nehézségek jelentkezésekor megváltoztattuk a költségvetésünket, lényegében a minimumon dolgozunk, s egyfolytában keressük a megoldásokat. Jelen helyzetben a Sportcentrum felé fennálló tartozás kiegyenlítése prioritást élvez, de nem tudom megmondani, hogy ezt mikorra tudjuk teljesíteni, akár heteken belül is megoldódhat a helyzet. Azt reméltük, december végére egyenesbe jövünk, ám nem kaptunk meg minden támogatást, amit vártunk a támogatóinktól. Úgy gondolom, a szezon végéig rendezni tudunk minden elmaradásunkat – fogalmazott Takács Endre.

HBN-BN

 

A Debreceni Sportcentrum Kft. közleményé

A Factum Sport Kft. a Debreceni Sportcentrummal kötött bérleti szerződése (melyet Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzata is záradékolt) értelmében az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok használatáért csak a havi bérleti díj ÁFA vonzatát köteles havonta megfizetni.

A Factum Sport Kft. 2012-es őszi szezonkezdettől 2013. január 2-ig 646.902- forintos, míg az ugyanezen ügyvezetés irányítása alatt álló Factum Utánpótlás Kft. másfél év alatt 2.092.117- forintnyi tartozást halmozott fel a Sportcentrum Kft-vel szemben.

A többszöri írásos és személyes tájékoztatás ellenére a két sportszervezet nem tett eleget fizetési kötelezettségeinek. Miután a Sportcentrum Kft. nem mondhat le egyetlen forint kintlévőségéről, más eszköz nem lévén, végső megoldásként kénytelen volt a bérlőt a csarnok használatából kizárni.

A területért felelős munkatársunk egyébiránt több alkalommal, személyesen is megkereste és a tartozásokról, az esetleges következményekről tájékoztatta a Factum Kft. ügyvezetőjét.

A Debreceni Sportcentrum Kft. természetesen ezúttal is törekszik a mindkét félnek megfelelő megoldásra. Amint a sportszervezet maradéktalanul rendezi tartozásait, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok kapui újra nyitva állnak majd a játékosok és csapatvezetők előtt.

Debreceni Sportcentrum Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!