Sport

2012.09.05. 10:05

Majdnem csapatnyi új játékos Nyíradonyban

Kézilabda - Nagyné Sütő Mariann egy megfiatalított, lendületes csapattal készül az idényre.

Kézilabda - Nagyné Sütő Mariann egy megfiatalított, lendületes csapattal készül az idényre.

Teljes létszámmal, számos új igazolással halad a felkészüléssel az előttünk álló bajnoki szezonra a Nyíradony VVTK NBI/B–s bajnokcsapata, mely az előző évadban a harmadik bajnoki címmel öregbítette Nyíradony városának jó hírnevét. A klub nem tudta vállalni az élvonalbeli szereplést, így ismét a második vonalban bizonyíthatnak idén a nyíradonyiak.

Júniusban hat meghatározó játékostól búcsúzott el a csapat, de az átigazolási időszakban számos fiatal kézilabdázóval gazdagodott a Nagyné Sütő Mariann által irányított gárda. (Érdekesség, hogy a vezetőedző munkályát az a Flaska Mónika segíti, aki korábban játékostársa volt Sütő Mariannak.)

Az új igazolások közül az átlövő Lévai Zsófia, Hajdúböszörményből érkezett Nyíradonyba, míg az algériai válogatott irányító-átlövője, Sarah Khouiled Veszprémből tette át a székhelyét az ország másik végébe. A szélső Zsólyomi Dorisz és a beálló Vágó Marietta a DVSC-ben nevelkedtek, csakúgy, mint a kölcsönben érkezett Horváth Csilla, akire szintén beállóként számít a szakvezetés.

A formálódó Nyíradony egy felkészülési tornán vett részt Hajdúnánáson, ahol 29–27-re legyőzte a házogazdákat, a Kispest ellen 33-31-re nyertek, viszont 31–30-ra kikaptak a Budaörstől és 31–23-ra a Roma Esercita csapatától. A Nyíradony végül a 3. helyen végzett a tornán.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!