Sport

2012.08.02. 15:14

London 2012 - Joó Abigél térdsérülést szenvedett, Bognár döntős dupla trapban

Budapest, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Joó Abigél térdsérülést szenvedett és kikapott a női cselgáncsozók 78 kg-os kategóriájának negyeddöntőjében, Bognár Richárd ugyanakkor bejutott a dupla traposok hatos döntőjébe a londoni olimpia csütörtöki versenynapján.

Budapest, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Joó Abigél térdsérülést szenvedett és kikapott a női cselgáncsozók 78 kg-os kategóriájának negyeddöntőjében, Bognár Richárd ugyanakkor bejutott a dupla traposok hatos döntőjébe a londoni olimpia csütörtöki versenynapján.A kétszeres Európa-bajnok Joó 38 mp-es villámgyőzelemmel kezdte londoni szereplését, s a negyeddöntőben is sokáig nagyon jól cselgáncsozott. Egy perc után vazaarival vezetett az amerikai Kayla Harrison ellen, a meccs felénél azonban riválisa egyik akciójánál megroppant a térde. Joó komoly fájdalmai ellenére folytatta a meccset, ám riválisa nem sokkal később ipponnal véget vetett a találkozónak. Az orvosi vizsgálatok szerint Joó Abigélnek levált a porc a térdében. Ennek ismeretében ő dönti el, hogy ki áll-e 15 órakor esedékes vigaszági mérkőzésére.

A szintén olimpiai újonc Bognár Richárd kiváló produkciót nyújtott a dupla traposok alapversenyében, s a 150 lövéses viadalon 137 találattal a hatodik helyen biztosította helyét a közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődő hatos fináléban.

Az uszodában eredményes délelőttön vannak túl a magyar úszók, akik közül Kapás Boglárka - Európa-bajnokhoz méltó produkcióval - hatodik idővel került be a 800 m gyors péntek esti döntőjébe. Mellette Takács Krisztián és Pulai Bence is továbbjutott: előbbi 50 gyorson, utóbbi pedig 100 pillangón biztosította helyét a csütörtök esti elődöntőben. Risztov Éva 800 gyorson a 13. helyen zárt, míg Szekeres Dorina 35. lett 200 m háton.

Az evezős Varga Tamás, Hirling Zsolt egység ötödik helyen ért célba a könnyűsúlyú kétpár elődöntőjében, így a B döntőbe került.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!