Sport

2008.07.07. 11:45

Görbiczék Nyíregyházán játszanak

<p>Jön, jön, jön – no nem a Tenkes kapitánya, a magyar női kézilabda válogatott. Mégpedig Nyíregyházára. Nem előszőr és nyilvánvalóan nem utoljára.</p>

Jön, jön, jön – no nem a Tenkes kapitánya, a magyar női kézilabda válogatott. Mégpedig Nyíregyházára. Nem előszőr és nyilvánvalóan nem utoljára. Legutóbb októberben villogott a bujtosi csarnokban az akkor még Németh András irányította hölgykoszorú, amely a Pannon Kupán játszott mérkőzésen tönkreverte (40–21) Kínát.

Azóta változott a felállás, a Bécsbe szerződő tréner helyett immár Hajdu István szövetségi kapitány dirigálásával melegítenek az olimpiára Görbiczék. A pekingi próbatételre hangoló különítmény előbb Bükkfürdőn, majd Tatán gyakorolt, vasárnap – kocsikkal – érkezik a nyírségi városba. Még aznap megmozgatja a társaságot a szakmai stáb, melyet hétfőn kettő, kedd újabb egy edzés követ. Szerdán (július 16-n) Kolozsváron lép pályára a Hajdu-gárda, pénteken a visszavágót tudják le a felek a nyíregyházi arénában.

– Egyrészt a románok miatt esett a választás városunkra, másfelől a válogatott tagjai szeretnek itt játszani, kellemes emlékeke fűzik őket a csarnokhoz – jelezte Tompa Andor, aki vastagon kiveszi részét a szervezőmunkából. – Októberben is szépszámú közönség előtt mérkőztek a kínaiakkal, ráadásul jól is sült el a mérkőzés. Kísérőkkel együtt huszonhat fős küldöttségre számíthatunk, reméljük, a magunk módján mi is hozzá tudunk járulni a minél sikeresebb ötkarikás szerepléshez.

Sztárokkal találkozhatnak

Hétfőre (július 14) – úgynevezett – autogramórát szerveznek az illetékesek a nyíregyházi Kossuth térre. A város szívében tartandó eseményre a magyar női kézilabda válogatott játékosai (a pontos létszám még nem dőlt el...) hivatalosak, no meg a rájuk kíváncsi közönség. Testközelből láthatják tehát sztárokat a rajongók, akik 17 órától értékes aláírásukat gyűjthetnek.

Kapcsolódó cikkek:

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!