Sport - Foci

2008.05.10. 22:12

Bakta-Berény az NB II-ben - ÉLŐ

<p>Baktalórántháza - Két középcsapat találkozott szombaton a baktalórántházi NB II-es labdarúgó-mérkőzésen, ám mivel az utóbbi időben sem a hazaiak, sem a Jászberény nem remekeltek, vészesen közelítenek az alsóházhoz. A 17.30-kor kezdődő mérkőzésről online közvetítésben számoltunk be. <dia width="900" height="700" alt="Bakta-Berény az NB II-ben - ÉLŐ 2008.05.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bakta_Ber_ny_az_NB_II_ben____L__336__2008_0/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Bakta-Berény az NB II-ben - ÉLŐ 2008.05.10." /></a></dia></p>

További eredmények

Kazincbarcika-Tuzsér 2-1
Vecsés-Kecskemét 2-4
Vác-Mezőkövesd 4-0
Szolnok-Bőcs 4-0
Orosháza-Makó 0-3
BKV Előre-Cegléd 1-2
Ferencváros-Tököl 1-1

 

Jegyzőkönyv

Baktalórántháza VSE–Jászberény 3–3 (2–0)

Baktalórántáza, 300 néző, v.: Guta.

Baktalórántháza: Sándor G. – Márkus, Czerula, Koskovits, Illés Gy. – Laskai M., Rakóczi, Kozma J. (Saliga Z., 61.), Pálvölgyi – Szabó R. (Bodnár J., 81.), Illés L. (Marics G., 48.). Edző: Kovács János.

Jászberény: Roza – Fekete G. (Gulyás, a szünetben), Lukácsi, Majzik, Hídvégi – Bárkányi, Kádár G. – Hamar Á. (Hevesi-Tóth, a szünetben), Fele, Benedek (Mohácsi, a szünetben) – Németh Gy. Edző: Sándor István.

Mesterszemmel
Kovács János
: – Megnyertnek hitt mérkőzést engedtünk ki a kezünkből.
Sándor István: – Egy félidőnyi előnyt nem szabad adni a jó erőkből álló Baktalórántházának, de a második játékrészben mozgósítottuk tartalékainkat, és ha kis szerencsével is, de sikerült elvinnünk egy pontot.

 

93. perc: Vége a mérkőzésnek, 3-3 lett a vége.

91. perc: Hídvégi baloldali bedobása után Sándor elnézte a labdát, Németh Gy. pedig a 2 méterről az üres kapuba fejelt. Mesterhármas, 3-3.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás, nagyon nyom az emberelőnyben játszó Berény.

84. perc: baloldali beadás után Gulyás rántotta le a tizenhatoson belül Illés Gyulát, a megítélt tizenegyest a sértett vágta a léc alá, 3–2.

82. perc: Szabó R. helyén Bodnár a pályán.

80. perc: Mohácsi adott be balról, Hevesi-Tóth a túloldalról középre fejelt, és a jobboldali kapufánál érkező Németh Gy. 3 méterről a léc alá fejelt, 2-2.

79. perc: Néhány baktai szurkolót a gutaütés kerülgetett, miután Guta játékvezető felmutatta a sárga lapot a reklamáló Szabónak.

76. perc: Mohácsi jobboldali szöglete után Németh Gy. elé került a labda, aki mellre vette, majd látványos mozdulattal, 3 méterről a bal felső sarokba ollózott. A labda beszorult a hálótartó vas és a háló közé, 2-1.

75. perc: Gulyás tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, középre gurítása után Németh Gy. került ziccerbe, 6 méteres lövését Sándor nagy bravúrral védte.

72. perc: Szabó Róbertet sodorták el a kaputól 23 méterre, a szabadrúgásból Illés Gy. a sorfalba lőtt.

69. perc: Mohácsi jobboldali szöglete után Kádár lőtt 16 méterről mellé.

61. perc: A második baktai csere, Kozma József helyén Saliga Zoltán. A csapatkapitányi karszalag innentől kezdve Szabó Róberten.

58. perc: Kádár is besárgult, mert felvágta Laskait. Kozma J. 23 méteres szabadrúgása alig kerülte el a jobb alsó sarkot.

55. perc: Bárkányi kapott sárga lapot, miután felvágta Szabó Róbertet.

53. perc: Pálvölgyi ütött bele kézzel a labdába az oldalvonal mellett, teljesen ártalmatlan szituációban. A mezőny legjobbja így a kiállítás sorsára jutott, hiszen megkapta második sárga lapját.

52. perc: Hídvégi baloldali bedobása után Hevesi-Tóth csúsztatta tovább a labdát, Németh Gy. kivárt egy ütemet, így oda lett a helyzet.

50. perc: Hídvégi baloldali beadása csak picit volt magas a kapu torkában lévő tavalyi NB II-es gólkirálynak, Németh Gyulának.

48. perc: A hazai edző is cserélt, Illés László helyét Marics Gábor foglalta el.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Eddig szinte soha nem tapasztalt módon hármat cserélt a Jászberény, Hamar, Benedek és Fekete helyén Gulyás, Hevesi-Tóth és Mohácsi folytatja a játékot.


46. perc: Vége az első félidőnek, a Bakta teljesen megérdemelten vezet 2-0-ra.

45. perc: A Jászberény is szerzett egy lesgólt, Németh lövését Sándor védte, Hamar a kapuba lőtt, de Pápai assziszens zászlaja már a magasban volt.

44. perc: Benedek átadásából Hamar fordult kapura, majd 8 méterről leadott lövése egy védőn lelassulva került Sándor birtokába.

36. perc: Mintaszerű baktai támadás, Illés Gy. átadását Pálvölgyi szépen maga elé engedte, baloldali beadása után Illés L. a kapunak háttal állva Szabó R. elé gurított, aki 17 méterről szinte feladta a labdát Roza kapusnak.

32. perc: Illés Gy. próbálkozott 25 méterről, lövése jócskán elkerülte a bal alsó sarkot.

27. perc: Hamar kapott sárga lapot Pálvölgyi felvágásáért.

26. perc: Illés L. végezhetett el szabadrúgást szinte ugyanonnan, mint a gólja előtt, lövése azonban ezúttal messze a kapu fölé szállt.

22. perc: Kozma József kapott sárga lapot miután felvágta Benedeket.

21. perc: Illés Gy. baloldali szabadrúgása után Czerula fejelt szorongatott helyzetből a kapu fölé.

19. perc: Máris 2-0! Illés L. középről elvégzett 28 méteres szabadrúgásból csavart a kapu jobb oldalába, Roza csak érinteni tudta a labdát, 2-0.

17. perc: Vezet a Bakta! Pálvölgyi kapott labdát Czerulától a bal oldalon, majd 14 méterről, futtából kilőtte a bal alsó sarkot, Túlzott örömért a gólszerző sárga lapot kapott. 1-0.

15. perc: Baktai gól – sajnos lesről. Pedig mintaszerű volt a támadás, Laskai jobboldali beíveléséből Szabó R. fejelt Kozma J. elé, ő jobbról élesen középre lőtt, a berobbanó Pálvölgyi pedig 5 méterről a léc alá lőtt. Márkus asszisztens jelezte a lest, nem tűnt annak.

12. perc: Illés Gy. előreívelt labdájába Szabó R. fejelt bele, Roza mutató röppálya végén bokszolta ki a labdát a középsők elöl.

11. perc: Hídvégi baloldali beadása után veszélyes közeledett a labda a baktai kapu felé, de a helyét ismét visszafoglaló Sándor előrevetődve hárított.

10. perc: Pálvölgyi baloldali középregurítását mentette Majzik suta mozdulattal szögletre. Pálvölgyi sarokrúgása után a kavarodásból mentettek a vendégvédők.

9. perc: Fele húzott el a jobb oldalon, Koskovits szerelte szögletre a vendégjátékost. A sarokrúgást követően Németh csúsztatását mentették a védők.

5. perc: Tapogatodzó a játék, az első kapuralövés Kozma József révén a hazaiaké volt, a labda messze mellészállt.

1. perc: Miként az utóbbi baktai meccseken, ezúttal is jelen van a Ferencváros szakmai tanácsadója, Csank János, aki csapata következő ellenfelét, a Jászberényt figyeli.

Mintegy 300 néző előtt kezdődött az összecsapás, a lék mezes jászberényiek hozták először játékba a labdát a fehérben játszó hazaiak ellen.


 

A forduló további mérkőzései szombaton

Kazincbarcika-Tuzsér
Vecsés-Kecskemét
Vác-Mezőkövesd
Szolnok-Bőcs
Orosháza-Makó
BKV Előre-Cegléd
Ferencváros-Tököl

 

Utóbbi meccs 19 órától esedékes, a többi a baktaival egyidőben veszi kezdetét.

 

17:17: A mérkőzés egyik érdekességét a két edző személye adja, hiszen a baktai tréner Kovács János a kilencvenes évek elején Nyíregyházán segítője volt a jelenlegi berényi szakvezetőnek, Sándor Istvánnak, 1992-ben együtt juttatták az élvonalba az akkori NYVSC-t. A két trréner az alábbi kezdőcsapatokat jelölte a szombati mérkőzésre.

 

Kezdők

Baktalórántháza: Sándor G. – Márkus, Czerula, Koskovits, Illés Gy. – Laskai M., Rakóczi, Kozma J., Pálvölgyi – Szabó R., Illés L.

Jászberény: Roza – Fekete G., Lukácsi, Majzik, Hídvégi – Benedek, Bárkányi, Fele, Kádár G. – Németh Gy., Hamar Á.

 

17:10 :

A Keleti csoportban a 27. forduló valamennyi mérkőzését szombaton rendezik, megyénk másik csapata, a Tuzsér Erdért SE ezzel a meccsel egyidőben Kazincbarcikán szerepel.

A baktalórántházi találkozót a Guta (Pápai, Márkus) játékvezetői hármas dirigálja.

 

Menekülés a győzelembe
Szombaton fél hattól a Baktalórántháza fogadja a Jászberény csapatát a labdarúgó NB II-ben.

Becsületbeli harc Barcikán
Nem és nem. A Tuzsér NB II-es futballcsapata egyetlen percre sem törődött bele sorsába – kiesőhelyen állomásozva is a fel- és megkapaszkodásban bízik.

Kovácsék tűzzel-vassal próbálkoznak
Tököli vereségével magára engedte az alsóházi csapatokat a Baktalórántháza.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!