Hirdetés

2024.01.10. 11:19

Szakmunkás álláslehetőségek Esztergomban

A jól képzett és tapasztalt szakmunkásokra országszerte nagy igény mutatkozik. Rengeteg különböző iparágban adódhat számukra esély az elhelyezkedésre, ahol tovább fejleszthetik szaktudásukat, valamint értékes tapasztalatokra tehetnek szert. Nincs ez másként természetesen Esztergomban sem: mutatjuk milyen szakmunkás pozíciók adódhatnak a városban és környékén!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Gépbeállító

A gépbeállítói munkakör egy meglehetősen gyakran feltűnő álláslehetőség Esztergom vonatkozásában. Erről tanúskodik az EsztergomAllas.hu weboldala is, amelynek kínálatában már több alkalommal is előfordult ez a pozíció. A gépbeállítói munkakör esetében egy kimondottan felelősségteljes állásról beszélünk, amelynek betöltéséhez jellemzően középfokú műszaki végzettségre és nagyfokú műszaki affinitásra van szükség.

Mindezt a pozícióval járó sokrétű műszaki feladatok teszik szükségessé. A gépbeállítóknak ugyanis alapvető feladata például a gépek inicializálása, beállítása és kalibrálása az adott termelési igényeknek megfelelően. Felelősségük továbbá a gépekkel kapcsolatban felmerülő problémák kiküszöbölése is, amelynek értelmében elvégzik a szükséges javításokat és alkatrészcseréket.

A termelés során felügyelik és biztosítják, hogy a termékek megfeleljenek az előzetes előírásoknak és specifikációknak. Ha rendellenességet és eltéréseket tapasztalatnak, abban az esetben módosításokat eszközölnek a gépek beállításán a kívánt minőség biztosítása érdekében. Mindemellett pedig munkájukról, vagyis a gépek beállításairól, karbantartásáról és egyéb paramétereiről részletes dokumentációkat vezetnek az átláthatóság jegyében.

CNC marós

CNC marós pozícióban szintén adódhat lehetőség az elhelyezkedésre Esztergomban, akár az említett EsztergomAllas.hu felületén keresztül is: https://esztergomallas.hu/allasok/szakmunka. A munkakör jól felkészült szakembereket igényel, hisz több komplex feladatot is magában foglal. Ezek közé tartozik például a CNC gép programozása, továbbá az adott munkadarabhoz vagy alkatrészhez szükséges méretek és specifikációk megadása.

Ezt követően veszi kezdetét a munkadarabok megmunkálása, amelynek során a marós kolléga folyamatosan figyeli és ellenőrzi a folyamatot, hogy a megfelelő minőségű és pontosságú alkatrészek készüljenek. Az elkészült alkatrészeket megvizsgálja, és ellenőrzi azok specifikációknak való megfelelését. Munkája karbantartói tevékenységekkel is kiegészülhet, beleértve például a kisebb alkatrészcserék és időszakos karbantartások elvégzését is.

Villanyszerelő

Mindezek mellett pedig villanyszerelőként sem okozhat gondot az elhelyezkedés Esztergom városában. Egyebek mellett például az éptőiparban, gyártói és termelői környezetben, valamint a lakossági szolgáltatások területén is gyakran keresnek képzett villanyszerelőket a régióban.

Tevékenységeiket jelentős mértékben meghatározza az adott projekt, illetve maga a szektor, amelyben dolgoznak. Ettől függetlenül viszont általánosságban az elektromos rendszerek telepítését, karbantartását és javítását végzik, amely feladatok ellátáshoz elengedhetetlen a szakirányú villanyszerelői végzettség, a kiváló műszaki érzék és nem utolsósorban a jó problémamegoldó képesség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában