Hirdetés

2024.01.17. 10:08

Változatos kereskedelmi és értékesítői munkakörök, amelyek Gyöngyösön is elérhetőek

A kereskedelem berkein belül megannyi lehetőség kínálkozhat az elhelyezkedésre. Számos pozíció ezek közül Gyöngyösön és környékén is elérhető, viszonylag nagy rendszerességgel. Éppen ezért nem árt rendszeresen figyelemmel kísérni a város álláskínálatát, hisz egyebek mellett akár a most bemutatásra kerülő pozíciókkal is találkozhatsz!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Bolti eladó: a leggyakrabban elérhető munkakör

A kereskedelmi álláskategórián belül a különböző eladói pozíciókkal lehet a leggyakrabban találkozni. Így van ez a GyongyosAllas.hu esetében is, amely portál kifejezetten Gyöngyös és környéke álláslehetőségeire fókuszál, beleértve annak kereskedelmi pozícióit is. A gyöngyösi oldalon keresztül egyebek mellett élelmiszerboltba, dohányboltba, ruházati üzletbe, sőt, cukrászdába is toboroztak már eladókat, vagyis meglehetősen változatos a kínálat magát az eladói állásokat tekintve is: https://gyongyosallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites.

Ezen munkakörök egyik legfőbb előnye, hogy sokak számára elérhető, hisz könnyen megugorható feltételeket támaszt a pályázók felé. Általában a középfokú végzettség megléte, és némi kereskedelmi tapasztalat már kiváló feltételeket teremt az esélyes pályázáshoz. Ezenkívül persze bizonyos személyes tulajdonságokkal is rendelkezni kell a jó benyomás érdekében, különös tekintettel a pozitív fellépésre, segítőkész hozzáállásra és nem utolsósorban a vevőcentrikus gondolkodásmódra.

Utóbbi már csak azért is elengedhetetlen, mert a feladatok nagy része a vendégek kiszolgálása köré összpontosul. Ebbe többek között beletartozik a kérdéseik megválaszolása, a termékajánlás, illetve a fizettetés és a pénztárkezelés is. Munkájuk ezenkívül pedig olyan teendőkkel is kiegészül, mint az árufeltöltés, a készletellenőrzés, valamint a polcképek és a bolt tisztaságának a fenntartása.

A kiváló tárgyalási készséget igénylő értékesítői pozíciók

Az említett gyöngyösi állásportálon értékesítői álláslehetőségek is gyakran feltűnnek. Az értékesítés tárgyaként szolgáló termékek vagy szolgáltatások természetesen cégenként eltérőek és változatosak lehetnek, ugyanakkor a pozíció feladatköre valamennyi esetben meglehetősen hasonló. Ennek egyik alappillérét az ügyfélkommunikáció jelenti, amibe az új ügyfelek felkutatása és a már meglévőkkel való kapcsolattartás egyaránt beleértendő.

Az értékesítők emellett gyakran tartanak prezentációkat, előadásokat is, amiben az általuk képviselt terméket vagy szolgáltatást mutatják be, illetve hívják fel a figyelmet azok előnyeire. A munkavégzésüket általában előre meghatározott mutatószámokhoz és értékesítési célokhoz kell igazítaniuk, amelyek teljesítése kiemelt fontossággal bír mind anyagi, mind pedig előrelépési szempontból. A feladatkörük továbbá bizonyos dokumentációs és adminisztrációs tevékenységeket is magában foglal, beleértve a szerződések előkészítését, vagy olykor akár bizonyos kimutatások összeállítását is.

A mozgalmas üzletkötői, területképviselői állások

Mindezek mellett pedig az üzletkötői és területi képviselői állásokról sem feledkezhetünk meg, amelyek kifejezetten izgalmas lehetőségeket kínálhatnak az értékesítés területén jártas munkavállalók számára. Ebben a pozícióban ugyanis a mindennapok általában az új ügyfelek felkutatásával, illetve a már meglévők túraszerű látogatásával telnek egy adott cég képviseletében. Az üzletkötőknek továbbá feladata, hogy részletesen ismertessék az általuk kínált terméket/szolgáltatást, árajánlatokat állítsanak össze, illetve megkössék a szerződéseket.

Általában rendszeres jelentéseket is készítenek az értékesítési vezetők számára, hogy reális képet adjanak az értékesítési folyamatok hatékonyságáról, illetve segítsék a jövőbeli tervek kidolgozását. A munkájuknak mindemellett a piackutatás is egy fontos szeletét teszi ki, amibe a piaci trendek, a versenytársak és az üzleti lehetőségek nyomon követése is beleértendő. Ez teszi ugyanis lehetővé a vállalatnak, hogy alkalmazkodjon a változó körülményekhez, illetve adott esetben versenyelőnyre tegyen szert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában