Szponzorált tartalom

2020.08.18. 09:29

A hagyomány örök, az ízlés változik!

A Balmaz-Sütöde Kft. által nyújtott szenvedély lassan 3 évtizede ott él minden pékáruban.

A családi vállalkozás szaküzletei 9 településen találhatóak meg, mottójuk: „Tradíció – Tapasztalat – Minőség”. 1991. november 7-én, a Balmazújvárosban létrehozott üzemben sütötték meg az első Balmaz-Sütöde kenyeret, hagyományos gőzcsöves kemencében, mely a közkedvelt fehér kenyér sütéséhez a legalkalmasabb volt a Hajdúságban és a mai napig is ezen technológiájú kemencével működik a lassan 3. generáció által vezetett családi pékség. A hajdúsági kenyér a helyi emberek számára egy úgynevezett fogalom, hiszen a puha bélzet és a ropogós, ress héjazat egyedülálló kuriózumot jelent számukra. Liszt, só, víz felhasználásával, kovásszal kelesztett, dagasztott és kemencében sütött kenyér évezredes hagyományként él a Balmaz-Sütöde Kft. mindennapjaiban. Technológiáról-technológiára örökítik a nagymamáink által megteremtett hagyományokat, hiszen a búzalisztből tradicionálisan elkészített kenyerek az emberek étkezésének egyik legfontosabb pillére. A pékség működésének kezdetétől fogva töretlenül a minőség kapja a legnagyobb figyelmet, az alapanyag választástól kezdve, egészen a kész pékáruval nyújtott élményig.

„Szeretetem, ügyességem ott lesz a kenyérben,

nem is hinnéd mi lakozik, két kis péktenyérben.”

Aranyosi Ervin: Kicsi Pék részlet

Megőrizve a régi hagyományokat alkották meg a 2020-as év Szent István napi kenyerét, a Hajdúsági házi kenyeret is. Európa egyik legjobb minőségű löszháti területeinek köszönhetően, az acélos búzák feldolgozásával a tökéletes minőségű liszt felhasználása megalapozott, így készülhetett el a kategóriagyőztes kenyér is. A tészta hosszú érése lehetővé teszi, hogy a megfelelő aromák és a kiváló textúra megtalálható legyen kézműves kenyerükben. A kovászos technológiával biztosítják, hogy kenyerük hosszan friss maradjon és minden vásárló kedvence legyen. A „Hajdúsági házi kenyér” augusztus 19-től lesz elérhető a Balmaz pékség boltjaiban.

„A hagyomány örök, az ízlés változik!”

 

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában