Érdekes fejlemény

2023.08.16. 13:14

Már akkor kiszivárgott a Trump elleni vádirat, amikor még javában zajlott az ügy

A Georgia állambeli Fulton megyei bíróság rendszerén keresztül napvilágot látott egy dokumentum, amely arról írt, hogy 13 vádpontban vádat emelnek Donald Trump egykori amerikai elnök ellen – ám erre még akkor került sor, amikor javában vizsgálták az ügyet, és folytak a meghallgatások, tehát a vádemelés sem történt meg.

MW

Robert McBurney, a Georgia állambeli Fulton megye bíróságának vezetője Atlantában 2023. augusztus 14-én. Fani Willis Fulton megyei kerületi ügyész bejelentette, hogy büntetőeljárást indítottak a Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök és 18 munkatársa ellen a 2020-as választások eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet vádjával

Forrás: MTI/AP

Fotó: Brynn Anderson

Végül ezt a dokumentumot rekordidő alatt tüntették el, ám már késő volt, megindultak a találgatások. A Reuters hírügynökség volt az első, amely észrevette és szemlézte is azt, hogy milyen irat került fel az internetre – adta hírül a Magyar Nemzet.

Eszerint hosszú a volt elnök elleni vádpontok listája, amelynek alapját egy nagyon hosszú nyomozás szolgáltatja a 2020-as választások körüli vizsgálatokról. Miután megszavazták, hogy vádat emelnek Trump ellen, teljesen más ügyszámmal jelent meg az irat, amelybe már belefoglalták azt a 18 embert is, akit együtt vádoltak meg az egykori elnökkel. Köztük van Mark Meadows, a Fehér Ház egykori kabinetfőnöke és Rudy Giuliani, New York korábbi polgármestere.

A Fulton megyei hivatal is reagált az ügyre, mint elmondták, csak tesztelték a rendszert, hogy fel tudják-e tölteni a dokumentumot és minden rendben működik-e. Mint állítják, mivel nem volt aláírva, és az ügyszám is fiktív volt, így nem lehetett eredeti a dokumentum.

Trump ugyanakkor támogatóinak küldött levelében úgy fogalmazott, ez is egy újabb jele az ellene folyó boszorkányüldözésnek.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában