Külföldről támogatott

2022.09.15. 10:33

Gyurcsányék Amerika és Brüsszel segítségével akarnak visszatérni a hatalomba

Miután saját erőből nem sikerült a magyar választók bizalmát visszanyerni, a hazai baloldal külföldi segítséggel igyekszik átvenni a kormányrudat. E segítség egyik része az Amerikai Egyesült Államokból érkezik, míg a másik nagy szövetséges az Európai Parlament balliberális többsége – mondta az Origónak adott interjúban Rotyis Bálint. A Nézőpont Intézet elemzője szerint egészen példátlan, hogy egy politikai erő nemcsak hogy nem titkolja, hanem egyenesen büszkén vállalja, hogy a hatalom megszerzése érdekében lelkesen kiszolgálja a külföldi érdekeket, még saját hazájának kárára is.

Gyurcsány Ferenc és felesége a magyar emberek érdekei ellen dolgozik

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Hozzátette: miután ma Magyarországon a Fidesz–KDNP az egyedüli pártszövetség, ami képes kormányozni az országot, megbuktatásukkal egy bizonytalan és kiszámíthatatlan helyzet alakulna ki Magyarországon. Leszögezte azt is, hogy a LIBE Bizottság jelentéstervezetét a következő, szeptember 12. és 15. között Strasbourgban tervezett plenáris ülésén vitatja meg az Európai Parlament, ahol az EP balliberális többsége valószínűleg el fogja ítélni Magyarországot.

Elképesztő kampányt indított a magyarországi baloldal Brüsszelben az uniós pénzek megvonásáért. Miért aggályos, hogy a magyar EP-képviselők a saját hazájuk ellen dolgoznak?

Ugyan az Európai Parlamentben a képviselők ideológiai hovatartozás szerint tömörülnek frakciókba, attól még a mandátumot a magyar választóktól kapták. Ebből kifolyólag az lenne az elvárható, hogy az ideológiai elköteleződés mellett a mindenkori képviselők saját szavazóik, jelen esetben a magyar szavazók érdekei szerint működjenek az Európai Parlamentben. Napjainkban ennek az elvárásnak a Fidesz és a KDNP képviselői tudnak megfelelni. A baloldali képviselők, amint a magyar emberek szavazatainak hála megszerezték a mandátumukat, egyből a Brüsszelben csoportosuló baloldali, illetve liberális politikai érdekcsoportok akaratát kezdték kizárólagosan szolgálni.

Azzal, hogy a baloldal azért küzd az EP-ben, hogy Magyarország ne kapja meg a pénzügyi forrásokat, végső soron azokat a szavazókat károsítják meg, akiknek a mandátumukat és a mandátummal járó bőkezű fizetést köszönhetik.

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, a korrupciós botrányt okozó Cseh Katalin, Karácsony Gergely és Hadházy Ákos is mindent elkövetett az elmúlt években, hogy megvonják az uniós forrásokat Magyarországtól csak azért, mert a magyar emberek nem nekik adtak bizalmat április 3-án. Más országokban mennyire jellemző az a fajta viselkedés, amit a magyar baloldal megenged magának Brüsszelben és itthon?

A magyar baloldal 2006-ot követően válságba jutott, az addigi ígéretek alapján, miszerint „sikerül megújulni”, sorra kudarcot vallottak.

Miután saját erőből nem sikerült a magyar választók bizalmát visszanyerni, a hazai baloldal külföldi segítséggel igyekszik átvenni a kormányrudat.

Ennek a segítségnek az egyik része az Amerikai Egyesült Államokból érkezik (lásd a kampánytámogatásokat – a szerk.), míg a másik nagy szövetséges az Európai Parlament balliberális többsége.

Már a 2013-as Tavares-jelentés óta a hazai és a nemzetközi baloldal azért dolgozik, hogy rossz hírét keltsék a magyaroknak, illetve brüsszeli nyomásra a magyar választók pártszimpátiáját megváltoztassák.

Egészen példátlan, hogy egy politikai erő nemcsak hogy nem titkolja, hanem egyenesen büszkén vállalja, hogy a hatalom megszerzése érdekében lelkesen kiszolgálja a külföldi érdekeket, még saját hazájának kárára is.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában