Nyíradony hírei

2018.03.05. 09:55

A válóperen derült ki, hogy nem is házas a nyíradonyi pár

Nyíradony - Tizenhárom éven át éltek abban a tudatban, hogy hitvesek. A válóperen derült ki, hogy nem tudnak elválni, mivel nem is házasok.

Nyíradony - Tizenhárom éven át éltek abban a tudatban, hogy hitvesek. A válóperen derült ki, hogy nem tudnak elválni, mivel nem is házasok.

Nem mindennapi esetről ír a blikk.hu a Borsra hivatkozva. Egy nyíradonyi párral a válóperükön közölték: nem tudnak elválni, mivel valójában nem is házasok. A cikk szerint a fiatalok hiába házasodtak össze 13 évvel ezelőtt, frigyüket két héttel később hivatalosan törölték, csak éppen ők erről nem kaptak értesítést.

A magyar nő és a román férfi 2004-ben kelt egybe, később pedig saját vállalkozást is indítottak együtt. Ez azért lehet fontos, mert az okiratokat abban a hiszemben készítették és írták alá, hogy ők házasok. Igen ám, csakhogy az esküvő utáni második héten a tudtukon kívül az önkormányzat törölte a hivatalos jegyzékből a házasságot. A lap azt írja, emiatt most megússzák a válási procedúrát, de abból lehetnek problémák, hogy rengeteg okiratot hamisíthattak meg, mivel azt hitték, házasok.

A Bors által megkeresett ügyvéd további gondokat is felsorolt. Például a felek a váláskor nem 50-50%-ban, hanem a hozott érték arányában osztozhatnak a vagyonon.

Ebben viszont akár sérülhetnek is a felek jogai, ahogyan maga a tény sértheti az emberi méltóságukat, személyiségi jogaikat is. Emiatt beperelhetik egymást, de az önkormányzatot is közigazgatási jogkörben okozott kár miatt”

– magyarázta Igyártó Gyöngyi jogász.

Forrás: blikk.hu / Bors


Helyreigazítás

A P.V.A. és P.E. ( a honosítását követően: P.J.) házasságkötése körülményeinek vizsgálata - az ügyfél kérelmére - soron kívül megtörtént. A vizsgálat alapján megállapítottuk, hogy az ügyfelek házassága - az akkor hatályos jogszabályokban foglaltak alapján - a megkötése időpontjától kezdődően - érvényes. Ennek tényéről a feleséget a Polgármesteri Hivatalban 2018. február 19-én tájékoztattuk, majd azt követően a házastársak írásbeli értesítése az erről szóló határozat kézbesítésével megtörtént. A küldeményt 2018. március 1-jén átvették.

Ennek ellenére az internetes újságuk hamis látszatot keltve, valótlanul állítja, hogy az ügyfelek házassága érvénytelen.

Tisztelettel tájékoztatom, hogy P.E. (magyar állampolgársága felvételét követően: P.J.) és P.V.A. házassága annak megkötésétől kezdődően érvényes. Egyidejűleg tájékoztatjuk, hogy a városunkban érvénytelen házasságkötés nem történt. 

Emiatt a hamis tényeket tartalmazó politikai indíttatású vádjait ezúton is visszautasítjuk!

- Benő János, címzetes főjegyző, Nyíradony -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!