Nyíracsád hírei

2018.05.21. 16:07

Negyedszázados lett a nyíracsádi falunap

Nyíracsád - Három napig tartott a Ligetalja Kulturális Napok keretében rendezett vigalom a nyírségi településen.

Nyíracsád - Három napig tartott a Ligetalja Kulturális Napok keretében rendezett vigalom a nyírségi településen.

Kegyes volt az időjárás a nyírségi település legnagyobb tömeget vonzó eseményéhez, melyet pünkösd hétvégéjén rendeztek Nyíracsádon. A Ligetalja Kulturális Napok rendezvénysorozata idén éppen 25. volt a sorban. A három napig tartó vigalom alatt nemcsak arra ügyeltek a szervezők, hogy minden korosztály bőven találjon magának szórakozási lehetőséget, de arra is, hogy a megszokott és nagy sikernek örvendő kínálat mellett újdonságokkal és meglepetésekkel is kedveskedjenek a falunap résztvevőinek.

Romkocsmában szórakozhattak

A háromnapos rendezvénysorozat csütörtök délután az általános iskola leköszönő diákjait indította útra egy nagyon izgalmas, mókás és érdekes akadályverseny erejéig, melyet a „Hagyd otthon a mobilodat!” felhívás fémjelzett. Péntek este a fiatalok és a középkorosztály képviselői töltötték meg a Malom Galéria mögötti parkban kialakított Romkocsma területét, ahol először Caramel, majd Rico és Miss Mood lépett színpadra. Ezt követően a klasszikus rockslágerek rajongói táncolhattak és nosztalgiázhattak a helyi illetőségű Kedves György, Kedves Kristóf, valamint a debreceni Szabó Csaba és Miskolczi Zsolt alkotta Nyuggerrock zenekar koncertje alatt.

Sport és művészet

Szombat reggel a sakkbarátok ültek asztalhoz és küzdöttek meg a Ligetalja Kupáért. A helyieken kívül öt település – Debrecen, Nagyrábé, Tetétlen, Nyíradony, Hajdúsámson – harminc játékosa, valamint az ifjúsági és gyerek kategória versenyzői küzdöttek a pontokért.

Még véget sem ért a sakkviadal, amikor a főtéren felállított színpadon kezdetét vette az amatőr művészeti csoportok gálaműsora, melyet a hagyományokhoz híven a helyi mazsorettek bevonulása indított.

Az ünnepélyes megnyitóra a délután derekán került sor, ahol először dr. Nagy János polgármester, majd Tasó László országgyűlési képviselő köszöntötte a népes közönséget. A szervezők nem feledkeztek meg a közelgő gyermeknapról sem, sok-sok meglepetéssel – lufi-bohóccal, trambulinnal, utazó vidámparkkal és a mindent felülmúló cukorágyúval – várták az apróságokat. Nagy volt a népszerűsége az ingyenesen használható graffiti-falnak és az óriáskifestőnek is.

Sztárözön

A köszöntő után egymást váltották a sztárok a színpadon. A Groovehouse után Sihell Ferry és Henna, az AK26 rapperei, majd Raul&Ábrahám szórakoztatták a közönséget. Mire az utolsó fellépő – Bódi Guszti és Margó – színpadra lépett, már egy gombostűt sem lehetett leejteni a falu főterén.

A fergeteges hangulatú napot az elmaradhatatlan tűzijátékkal zárták Nyíracsádon.

- Kedves Zilahi Enikő -


A sakkverseny eredménye

Csapatverseny:

1. Nagyrábé

2. Nyíracsád 1.

3. Nyíracsád 2.

Felnőtt egyéni:

1. Koncz István (Balkány)

2. Balogh Csaba (Nagyrábé)

3. Gerda Emil (Tetétlen)

Gyermek egyéni:

1. Simon Mihály (Nyíracsád)

2. Bíró Beáta (Debrecen)

3. Kiss Marcell (Nyíradony)

A legeredményesebb ifjúsági játékos: Pósán Máté (Nyíracsád)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!