Bulvár-celeb

2023.07.19. 10:50

Orvosi szenzáció: megtalálhatták az Alzheimer-kór gyógymódját

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: LightField Studios

Az Alzheimer-kór egy visszafordíthatatlan, időben egyre súlyosbodó agyi megbetegedés, amely során egyre romlik a beteg memóriája és gondolkodási képessége egészen addig, amíg a mindennapi élet egyszerű feladatait sem képes már elvégezni. Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka.

Az orvostudomány azonban folyamatosan fejlődik, és most úgy gondolják, hogy fordulóponthoz érkeztek. Kutatók ugyanis feltaláltak egy az Alzheimer-kór progresszióját lassító új gyógyszert.

A kísérletek szerint a Donanna-mab akár 30 százalékkal is lassítja a klinikai hanyatlást. Ezzel pedig lehetővé teszi, hogy az emberek továbbra is elvégezhessék az olyan mindennapi feladatokat, mint a vásárlás és a pénzügyek intézése.

Az Alzheimer’s Society szerint azonban az NHS még nem áll készen arra, hogy elkezdje a gyártást, de ígéretes fejlemény a betegség kezelése kapcsán – árulta el Liz Coulthard, a Bristoli Egyetem demenciával foglalkozó neurológus professzora a Channel 4 műsorában. A teljes interjút itt lehet megnézni – írja a Bors.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!