Nagyvilág

2017.07.07. 10:40

Csikágó

<em>Százkét embert lőttek meg Chicagóban a július 4-i hosszú hétvégén, magyar szemmel kicsit sok… nálunk emberölésből tavaly egész évben történt 224</em>. Ratalics László írása.

Százkét embert lőttek meg Chicagóban a július 4-i hosszú hétvégén, magyar szemmel kicsit sok… nálunk emberölésből tavaly egész évben történt 224. Ratalics László írása.

Tizenöten vesztették életüket és nyolcvanheten sérültek meg a se szeri, se száma lövöldözésekben. Mivel Chicago a hazai hírekben is elég sokat szerepel Nikolics odaigazolása óta – aki sorozatban szerzi találatait… –, mégse botlottam külügyminisztériumi felhívásokba, átfutottam egy-két frissebb útinaplót. Amelyekben jobbára a város nagyszerűségéről áradoztak a szerzők, fütyülő pisztolygolyókat egy szóval sem említve. Miközben kis kereséssel kiderül, hogy a gyilkosságok száma évi 500 körüli, s több ezer a lőtt sérülést szenvedők száma. Hogy van ez?

A választ, gondolom, sejtik: a bűncselekmények zöme a feketék és a spanyolajkúak városrészeire koncentrálódik. Ha az ember nem merészkedik a veszélyes zónákba, egész jó eséllyel leéli az életét anélkül, hogy zűrös szituba keveredik, mondják a chicagóiak. A legtöbb áldozatot a bandaháborúk szedik, ami igazán aggasztó, az az, hogy egyre több lövöldözés indul ki piti veszekedésekből, semmi kis problémákra kapják elő a stukkert… és bumm. Ezt is érdemes észben tartania annak, aki a fegyvertartás amerikai alkotmányos jogára gondol sóvárogva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!