Nagyvilág

2016.09.05. 13:31

Szombaton és vasárnap már a Windows 10 az úr

Trónfosztás: az otthoni PC-ken már inkább az új verzió fut Amerikában.

Trónfosztás: az otthoni PC-ken már inkább az új verzió fut Amerikában.

Ugyan nyár közepén a Microsoft hivatalosan is letett korábbi tervéről, miszerint 2018-ra egymilliárd eszközre viszi el a Windows 10 operációs rendszert, a számítógépek adaptációja egészen jól halad.

A redmondiak legfrissebb üdvöskéje bő egy éve jelent meg a piacon, egy hónappal ezelőtt pedig lejárt az ingyenes upgradelési akció. Így mostantól lesz igazán érdekes, milyen gyorsan tud terjeszkedni a 10. Úgy tűnik, nem tört meg a lendület, mert augusztusban nagyjából ugyanazt az 1-2 százalékos erősödést hozta a rendszer, mint amilyet az elmúlt időszakban folyamatosan produkált. A webet használó személyi számítógépek nagyjából 23-24 százalékán fut a Microsoft által favorizált változat – számolt be a legújabb eredményekről a bitport.hu.

Megfontoltabb vállalati szektor

Az amerikai kormányzatnál élő statisztikákat szolgáltatnak arról, hogy a netezők közül hányan, mit és milyen eszközökről látogatják az USA különböző hivatalos weboldalait. Utóbbiak közé tartozik például az állami posta-, a meteorológiai szolgálat vagy éppen a NASA.

A lap által készített statisztika szerint a hétvégi napok teljesen eltérő forgalmat generálnak. Míg munkanapokon a Windows 7 kényelmes fölényben van, addig szombaton és vasárnap már a 10 az úr. Azaz a jellemzően lassabban, vagy ha úgy tetszik, megfontoltabban lépő vállalati szektor ugyan fékezi a hódítást, ám a lakossági vásárlóknál alig egy év alatt megtörtént a trónfosztás.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!