Nagyvilág

2015.08.18. 09:00

Gyártásra kész az első ellophatatlan kerékpár

A Yerka lehet a megoldás a bringások legnagyobb félelmére?

A Yerka lehet a megoldás a bringások legnagyobb félelmére?

Akinek lovasították már meg bringáját, csak az tudja, milyen nehéz védekezni a tolvajok ellen. Hiába a láncok, lakatok, főleg a drágább, akár több százezer forintot is kóstáló épített darabok (de akár a lepukkant kempingek is) mind gyakrabban válnak „köddé”, és hiába a feljelentés, a Facebookon indított keresés, sajnos a legtöbbször nem lesz meg a canga. Ezt elégelte meg három fiatal fejlesztő, akik azt állítják, megtalálták a megoldást és megalkották a világ első tolvajbiztos bringáját.

Zseniális ötlet

Mint említettük a kerékpárokat nehéz különböző külső eszközökkel megvédeni, de mi a helyzet akkor, ha a lakat maga a bringa váza? Na, pont ezt ötölte ki a három fejlesztő, akik meg is építették a mindössze 10 másodperc alatt saját magával lelakatolható vázú kerékpárt. A stílusos acél váznak van egy szétválasztható, majd újra összeilleszthető alumíniumcső része, amivel bármilyen fához vagy oszlophoz rögzíthetjük a kerékpárt, amit így csak akkor tudnak ellopni, ha átvágyják a csövet, akkor viszont már használhatatlan lesz a bringa.

Miután a 22 éves Cristóbal Cabello, a 23 éves Andrés Roi Eggers, és a 24 éves Juan José Monsalve elkészítették első működő prototípusukat, otthagyták az egyetemet, hogy teljes erőbedobással és minden idejükben a reményteli projekten dolgozzanak. Egy befektető cég százezer dollárral támogatta a kutatásaikat és a fejlesztést, de az első lophatatlan bringák piacra vezetése érdekében a trió sem hagyta ki az Indiegogot, a világ legnagyobb közösségi finanszírozással foglalkozó oldalát, ahol általában minden jó ötletet felkap a net népe, s nemcsak sok pénzt adnak össze rá, de ezáltal reklámozzák, és a tuti sikert is biztosítják.

ÉKN-SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!