Nagyvilág

2015.03.14. 12:51

Egy 100 szobás toszkán kastély vagy egy 3 szobás londoni lakás?

A kérdés azért merült fel, mert eladó lett egy hatalmas, 100 szobás kastély Olaszország egyik legszebb részén. Az árából egyébként London belvárosában egy 3 szobás lakást vehetünk. Melyik legyen?

A kérdés azért merült fel, mert eladó lett egy hatalmas, 100 szobás kastély Olaszország egyik legszebb részén. Az árából egyébként London belvárosában egy 3 szobás lakást vehetünk. Melyik legyen?Azzal, hogy piacra dobták a toszkán ingatlant, ez lett a jelenleg megvásárolható legnagyobb ingatlan a világon. A 28 millió eurós ingatlan egykor a nagy hatalommal bíró Piccolomini család tulajdonában volt. Ez a család két pápát is adott a világnak. A jelenlegi tulajdonosa nem szeretné felfedni kilétét, csak annyit árult el, hogy felújította a mennyezetet és helyreállította a kandallókat. Az ingatlan egy 1500 hektáros birtokon fekszik, van hozzá szőlő és farm is.

A kastélyt a 12. század elején építették és úgy tartják, hogy egyszerre volt otthona II. és III. Pius pápának is. Az eladását a Sotheby s International ingatlaniroda intézi, 28 millió eurót kérnek érte, ami forintban 8,558,265,980. Az egészben az a vicces, hogy ezért az összegért London belvárosában egy mindössze 3 szobás lakást kaphatunk. Nézze meg a fotókat és döntsön (persze csak ha van ennyi pénze).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!