Nagyvilág

2012.11.29. 14:37

Palesztin ENSZ-státus - Peking a palesztinok mellett áll

Peking, 2012. november 29., csütörtök (MTI) - Kína támogatja a palesztinokat abban, hogy státusuk az ENSZ-ben nem tag megfigyelő államra változzon - erősítette meg a külügyi szóvivő csütörtökön Pekingben.

Peking, 2012. november 29., csütörtök (MTI) - Kína támogatja a palesztinokat abban, hogy státusuk az ENSZ-ben nem tag megfigyelő államra változzon - erősítette meg a külügyi szóvivő csütörtökön Pekingben.Kína támogatja a palesztin nép törekvését egy független, teljes szuverenitással bíró palesztin állam létrehozására Kelet-Jeruzsálem fővárossal, az 1967-es határokat alapul véve.

"Megértjük és tiszteletben tartjuk Palesztina törekvését az ENSZ megfigyelő állami státusra" - hangoztatta Hung Lej szóvivő, megállapítva, hogy "a palesztinok törvényes joga a független államiság".

Hung ugyanakkor megjegyezte: Kína úgy véli, hogy a helyes út a békés tárgyalásokon át vezet a kétállami megoldás megvalósításához. Egyúttal felhívta a palesztinokat és Izraelt arra, hogy a fennálló fontos kérdéseket "párbeszéddel és tárgyalásokkal oldják meg".

A Hszinhua hírügynökségnek a szóvivői tájékoztatóról beszámoló híre kitér még arra, hogy a palesztinok képviseleti szintjük emelkedésével olyan szervezetekhez tudnának Izrael elleni panaszaikkal fordulni, mint a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!