Nagyvilág

2008.10.15. 09:53

Szívinfarktusban elhunyt – majd feltámadt

<p>A Georgetown-ban lakó Judith Johnson (61) emésztési problémákra panaszkodva érkezett a Lewesi Beebe egészségügyi központ sürgősségi osztályára.</p>

Egy órával érkezését követően orvosai sajnálattal közölték férjével, hogy a vizsgálatok közben életét veszítette - adta hírül a Wilmington s News Journal  az esettel kapcsolatos tárgyalásról szóló riportjában.

Azonban a boncterembe szállítását követően a boncmester kis híján szívinfarktust kapott, amikor a "halottnak" dokumentált asszony szíve tökéletesen vert és légzését is rendben találta.

A 2007 májusi esettel kapcsolatos nyomozás kiderítette, hogy Johnson asszonynak kórházba érkezésekor nem emésztési problémája, hanem szívinfarktusa volt. 45 perccel az intézetbe érkezését követően szíve megállt, melyet a kezelését végző orvoscsoportnak - dokumentációjuk szerint - többszöri újraélesztési próbálkozással sem sikerült újraindítania, így feladták a küzdelmet és halottá nyilvánították.

 Eddig tisztázatlan, hogy mikor és miért, de valahol a sürgősségi részleg és a boncterem között az asszony szíve újraindult. Az oxigénhiányos állapot következtében agykárosodást szenvedett, mely miatt azóta is komoly mellkasi fájdalmai vannak, beszéde nehézkes, emlékezetét csaknem teljesen elveszítette és súlyos idegi panaszokkal küszködik. A család műhiba miatt indított pert a kórház ellen, akik nem kívánták az esetet kommentálni.
- 5perc-

· Nagyvilági híreink
· A nap képei A nap képei 2008.10.14.
· Rendőrök verték halálra?
· Agyonverték a „nemfizetős” utast

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!