Nagyvilág

2008.10.20. 09:23

Hazaszállították a Dubrovniknál megtalált ausztrál turista holttestét

<p>Egy ausztrál halottkém hétfőn vizsgálatot indított annak az ausztrál turistának az ügyében, akinek holttestét a horvátországi Dubrovniknál találták meg a tengerben. <dia width="900" height="700" alt="A nap képei 2008.10.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_nap_k_pei_2008_10_19_/index.shtml , SERIE ,900,700)">A nap képei <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A nap képei 2008.10.19." /></a></dia><BR /></p>

A 21 éves Britt Lapthorne földi maradványait családja vasárnap este szállította haza. A fiatal lány a múlt hónapban tűnt el. A horvát hatóságok azóta sem tudták kideríteni, mi történt vele.

Victoria állam halottkéme, Jennifer Coate csak annyit árult el a sajtónak, hogy "az ilyenkor szokásos" eljárást hajtják végre, de hogy mikorra végeznek a vizsgálattal, arról nem akart beszélni.

Britt Lapthorne európai körutazáson vett részt, amikor szeptember 18-án, miután egy dubrovniki szórakozóhelyen töltötte az estét, nyoma veszett. Apja, Dale Lapthorne az elmúlt heteket a horvátországi városban töltötte, hogy megtalálja lányát. Később melbourne-i újságírók előtt a helyi rendőrséget hozzá nem értéssel és közönnyel vádolta.

A horvát hatóságok a boncolás során arra a következtetésre jutottak, hogy a lány halálának oka ismeretlen. Szerintük nincs arra bizonyíték, hogy a lány erőszakos halált halt volna.

>
· Nagyvilági hírek
· 7 méteres halál-zuhanás
· Halálra fagyott a  mélyhűtőben
· Rémálom a nyaralás első napján
· Bugyi nélkül, egy italért!
· „Ki ölte meg az anyukámat?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!