Nagyvilág

2008.09.07. 15:26

Nem találják a tengerbe esett katonalányt

<p>A hétvégén sem sikerült a német mentőegységeknek rábukkaniuk arra a katonalányra, aki szolgálatteljesítés közben zuhant a "Gorch Fock" nevű vitorlás oktatóhajó fedélzetéről a tengerbe.</p>

A szerencsétlenül járt, 18 éves, leendő tengerésztisztnő szerdáról csütörtökre virradó éjjel, őrszolgálat közben zuhant az Északi-tenger hullámaiba a vitorlás hadihajóról. Noha felkutatását azonnal megkezdték, eddig nem bukkantak a nyomára. Gyors motorcsónakkal, helikopterrel, repülőgéppel napok óta pásztázzák a szakemberek a baleset helyszínét, de eddig eredménytelenül.

"Már elenyészően kevés az esély arra, hogy élve megtaláljuk a kadétnőt - mondta vasárnap a haditengerészet szóvivője a sajtónak. - A hét közepén történt baleset körülményei még nem teljesen világosak, a rendőrség és az államügyészség vizsgálatot indított a tragédiával kapcsolatban" - fűzte hozzá. A matrózok, katonatársak és parancsnokok kihallgatása a hétvégén is folytatódik.

A "Gorch Fock"-nak ez a szeptemberi volt a 148. útja. A meseszép, több árbócos, fehér óriás "vitorlás legénységét mélyen megrázta katonatársuk balesete" - nyilatkozta egy szemtanú az NDR regionális tévéállomásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!