Nagyvilág

2008.09.22. 08:30

Kiosztották az Emmy-díjakat

<p>A "Mad Men - Reklámőrültek" című sorozat lett a legjobb drámasorozat a főműsoridőben sugárzott alkotások 60. Emmy-díjátadóján vasárnap este Los Angelesben.</p>

A televíziós Oscarnak is nevezett elismerésekből a legtöbbet azonban a "John Adams" gyűjtötte be. Összesen 28 kategóriában hirdettek győztest. A "John Adams" című, hétrészes történelmi drámasorozat az Egyesült Államok második elnökéről szól. A legjobb minisorozat díján kívül a kategóriában elhozta a legjobb női és férfi főszereplők, a legjobb férfi mellékszereplő, és a legjobb író elismerését is.

A címszerepet a "Kerülőutak" sztárja, Paul Giamatti játssza, partnere pedig Laura Linney, aki többek között a "Kinsey - Mindenki másképp csinálja" című filmből lehet ismerős. A színésznőnek ez a harmadik Emmy-díja.

A sorozat a szeptember 13-án kiosztott Kreatív Emmy-kkel együtt összesen 13 díjat söpört be, és ezzel megelőzte az eddigi rekordert, a 2003-as "Angyalok Amerikában" című sorozatot, amelyben olyan sztárok szerepeltek, mint Al Pacino, Meryl Streep és Emma Thompson.

Idén a legismertebb sztárok közül Glenn Close lett a legjobb drámai színésznő, míg Alec Baldwin első Emmy-díját vihette haza a vígjátéksorozat kategória legjobb színészeként. A díjat hozó "30 Rock" lett egyébként idén a legjobb vígjátéksorozat.

  •  Nézze meg a képeket is! Emmy-díjátadó 2008.09.22.
  • Botrány az orosz Kiválasztottban
  • Rubint Réka levetkőzött
  • Pamela Anderson vodkakúrája
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!