Nagyvilág

2008.06.16. 07:08

Összecsapás Londonban

<p>London - Összesen 25 embert tartóztattak le a vasárnap esti Bush-ellenes tüntetésen Londonban - jelentette az AFP a Scotland Yard szóvivőjére hivatkozva.</p>

Az európai búcsúkörúton lévő amerikai elnök éppen a a brit kormányfővel tárgyalt, amikor nem messze onnan a tüntetők a rendőrökkel vívtak közelharcot.
A Londonba látogató amerikai elnököt 2500 tüntető fogadta a Downing Street 10., azaz a brit miniszterelnök hivatala közelében. A rendőrök kordont állítottak fel a Parliament Square-en, hogy megakadályozzák a tiltakozók benyomulását a rezidenciához. Az eleinte békés tömegből azonban kivált egy több száz fős csoport, és megpróbálta áttörni a vaskorlátot. A rendőrök végül megállították őket, ekkor tört ki a közelharc. A Scotland Yard szóvivőnője szerint 25 tüntetőt tartóztattak le.

George W. Bush a múlt héten tett európai búcsúkörutat. A leköszönő amerikai elnök hat államba látogatott el, találkozott többek között az Európai Unió soros vezetőivel Szlovéniában, Angela Merkel német kancellárral Berinben, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel Rómában, XVI. Benedek a Vatikánban, Nicolas Sarkozy francia elnökkel Párizsban, végül pedig Londonba érkezett Gordon Brown brit kormányfőhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!