Nagyvilág

2008.06.22. 14:16

Negyedszer nyert Emmy-díjat a leszbikus műsorvezető

<p>Egymás után negyedszer nyerte el a legjobb show-műsor vezetőjének járó Emmy-díjat Ellen DeGeneres.</p>

A 35. Daytime Emmy Awards gálán a népszerű komika a veterán Regis Philbin és a The View című műsor két vezetője, Barbara Walters és Whoopi Goldberg elől hódította el az elismerést.

Az idén 50 éves DeGeneres műsora, a The Ellen DeGeneres Show azonban nem nyerte el a legjobb műsornak járó díjat, és a The View című show-val együtt alulmaradt Rachael Ray főzőműsorával szemben. A fél évszázada televíziós műsorvezetőként dolgozó Regis Philbint a gálán életműdíjjal tüntették ki, míg a 45. éve futó General Hospital című sorozat alkotói 10. alkalommal vehették át a legjobb drámának járó díjat.

Az idén ötvenéves DeGeneres a díjátadó után nyilatkozott tervezett házasságáról. Mint mondta: partnerével, Portia de Rossival már kitűzték az esküvő időpontját. A leszbikus műsorvezető azután jelentette be, hogy eljegyezte barátnőjét, hogy a kaliforniai Legfelsőbb Bíróság múlt hónapban eltörölte az azonos nemű párok házasságát tiltó rendelkezést.

"Régóta esedékes volt már ez" - fogalmazott DeGeneres, majd így folytatta: "egy nap az emberek majd úgy tekintenek vissza erre, ahogy manapság a faji megkülönböztetésre, vagy arra gondolunk, hogy a nőknek egykor nem volt szavazati joguk." A tavalyi Oscar-gála háziasszonya végül hozzátette: "Egyébként egy esküvő megszervezése nagyon stresszes feladat. Kész őrület. Már a kertészemet is meghívtam..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!