Nagyvilág

2008.06.22. 16:38

Magyar kisgép balesete Ausztriában - 15-en voltak a gépen, mindenki megúszta

<p>Ausztria - A pilótával együtt 15-en voltak annak az Antonov típusú repülőgépnek a fedélzetén, amelyik szombaton este szenvedett balesetet az ausztriai Krems-Gneixendorf repülőterén.</p>

A helyi önkéntes tűzoltóság honlapjának tájékoztatása szerint a gép felszállás közben egy nagyobb fa koronájának ütközött. A fedélzeten ejtőernyősök utaztak, senki nem sérült meg.

A tűzoltók szombaton este kapták a riasztást a Krems-Gneixendorfban balesetet szenvedett repülőről. Az egymotoros, magyar lajstromjelű Antonovon 14 ejtőernyős - a Független Hírügynökség információi szerint osztrákok és magyarok -, valamint a pilóta tartózkodott. A gép felszállás közben egyensúlyát vesztette, a pilóta megpróbálta feljebb emelni, de egy nagyobb fa koronájának ütközött. Az ütközés lelassította a gépet, ami nem messze a földre zuhant. A két szárnya letört, körülbelül 500 liter üzemanyag folyt el belőle. A repülőn utazók közül senki sem sérült meg.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a magyar lajstromjelű gép - a Nemzeti Közlekedési Hatóság listája szerint - egy kenderesi vállalkozás tulajdonában van. A Független Hírügynökség információi szerint a balesetet szenvedett magyar gépeknek kötelező a hatóságnál bejelentést tenniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!