Nagyvilág

2008.05.08. 15:25

Ukrán-magyar csempészfogás

<p>Kárpátalja – A magyar határrendészek a csempészárut, míg ukrán kollégáik a csempészeket kerítették kézre Beregsurány közelében.</p>

Kedd este a magyar és ukrán határőrizeti szervek sikeresen lepleztek le egy cigarettacsempész-bandát. A 20 láda ukrán eredetű cigarettára a Beregsurány-Asztély határátkelőhöz tartozó határszakasz innenső oldalán a magyar határrendészek találtak rá. A csempészeket azonban nem érkeztek kézre keríteni, mert azok akkorra már visszajutottak ukrán területre.

Ott azután az asztélyi határőrs járőrei – polgári segédlettel – feltartóztattak egy UAZ terepjárót, amely nagy sebességgel távolodott a határsávtól. Utasainál nem voltak személyazonossági okmányok, de mint kiderült, valamennyien nagyszőlősi járási illetékességűek. A járműben a határőrök több olyan szerszámot találtak, amelyek alkalmasak a határkerítés megbontására, így csempészés címén gyanúsítottként vették őket őrizetbe.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!