Nagyvilág

2008.05.20. 12:27

Tizenhárom áldozat a Fülöp-szigeteki viharban

<p>Tizenhárom áldozatot követelt a Fülöp-szigeteken a hétvégén végigvonult, Halong névre keresztelt trópusi vihar, két embert pedig továbbra is eltűntként tartanak számon - közölték hivatalos szervek kedden.</p>

A heves esőzéssel, áradással és földcsuszamlással kísért vihar miatt ezrek maradtak áramszolgáltatás és telefonösszeköttetés nélkül az országban.

A trópusi vihar - amely a hétvégén csapott le az országra, és söpört végig az északi Luzon szigeten - majdnem félmillió embert érintett az országban: lakóházak tetejét szaggatta fel, és telekommunikációs és elektromos vezetékeket tett tönkre. Több mint 1300 ember még mindig nem tudott visszatérni otthonába, így ők továbbra is az átmeneti szállásokon maradnak. A kisebb falvakban és városokban még sok helyütt nem sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást, ráadásul bizonyos utak és hidak továbbra is víz alatt vannak.

A trópusi vihar kedd reggel a japán Okinawa-szigetek irányában hagyta el a Fülöp-szigeteket, óránként 95-120 kilométeres sebességű széllökésekkel kísérve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!