Nagyvilág

2008.04.17. 12:56

Tűzvész Kelet-Európa legnagyobb piacán

<p>Ukrajna, Harkov – Tegnap délután hatalmas kiterjedésű tűz ütött ki a harkovi Barabasovo-piacon, amit Kelet-Európa legnagyobb ilyen jellegű kereskedelmi centrumaként tartanak számon.</p>

A harkovi bazárban szerdán, helyi idő szerint 15 óra 30 perc körül észlelték a tüzet. A katasztrófavédelem tűzoltói 20 járművek szálltak ki a helyszínre, ahol pillanatok alatt 1,2 négyzetméter piaci terület állt lángokban.

A piac látogatóinak és dolgozóinak sikeres evakuálását követően az egész kerületet áramtalanítani kellett, mert a 15-20 méteres lángok elérték a tűzfészek felett elhaladó 110 kW-os elektromos távvezetéket is. Rövid időre a metró érintett szakaszán is leállították a forgalmat. A tűzoltóknak közel három órájukba tellett, míg lokalizálniuk sikerült a tüzet. Az utolsó lángnyelveket 19:30-ra oltották el.

A Barabasino-piac területén – ahol néhány hete végeztek átfogó tűzvédelmi ellenőrzést, amikor is mindent rendben találtak – az előzetes felmérések szerint 200 bolt és üzlet vált a tűz martalékává.

A kereskedelmi centrumot üzemeltető társaság illetékesei szándékos gyújtogatásra gyanakodnak, ugyanis a napokban kell megszületnie az előrehozott főpolgármester-választással kapcsolatos döntésnek, ami miatt Harkov-szerte rendkívül feszültté vált a közhangulat.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!