Nagyvilág

2008.04.09. 10:21

Súlyosan bántalmazták a gyerekeket a texasi szekta farmján

<p>A texasi szekta farmjáról több mint négyszáz gyermeket mentettek ki a hatóságok. Sokakat közülük súlyosan zaklattak szexuálisan - állítják a kiskorúakat kikérdező texasi gyermekvédő szolgálat munkatársai a gyerekek tanúvallomásaiból.</p>

A bíróság a gyerekeket ideiglenesen állami gondozásba helyezte.
A többnejűséget gyarkorló közösségben a lányokat a pubertáskorral azonnal beavatták a szexuális életbe. A fiatal fiúkat pedig úgy nevelték, hogy állandósítsák ezt a gyakorlatot. 13 éves lányokat kényszerítettek a szexuális kapcsolatra a már több feleséggel rendelkező idősebb szektatagokkal, mint mondták: gyermeknemzés céljából.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tulajdonában lévő farmon a gyerekeket a zaklatáson túlmenően éheztették és bezárták büntetésül, gyakran verték is őket.

A razzia a múlt csütörtökön kezdődött, miután egy 16 éves lány segítséget kért a hatóságoktól titokban, egy kölcsönvett mobiltelefonról. Azt suttogta a készülékbe, hogy szülei három éve magára hagyták a farmon, majd mikor betöltötte a 15 évet, egy 49 éves férfi hetedik felesége lett. Nyolc hónappal azután, hogy életet adott a férfi első gyermekének ismét teherbe esett. Vallomásából kiderül, hogy a férfi rendszeresen verte és fojtogatta, egy alkalommal bordatöréssel került kórházba. A szektatagok azzal fenyegették, hogy ha elhagyja őket, akkor idegenek arra kényszerítik majd, hogy levágja a haját és sok-sok férfival létesítsen nemi kapcsolatot.

Az Eldoradóhoz közeli 700 hektáros "Vágyakozás Cionra" nevű farmról 416 gyermeket és 139 felnőtt nőt menekítettek ki a hatóságok. Több kiskorú nem tudta, vagy nem akarta megmondani biológiai szülei nevét. A bíróság ideiglenesen állami gondozásba helyezte a kicsiket. Annak ügyében, hogy a gyerekeket véglegesen elválasztják-e szüleiktől, április 17-én folytatódik a bírósági meghallgatás.

A poligámiát gyakorló közösségekben a tapasztalatok alapján előbb-utóbb nem marad elég felnőtt nő, ez pedig a kiskorúak megrontásához, gyerekházasságokhoz és vérfertőzéshez vezet.

Videó a gyermekek és nők menekítéséről!

További cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!