Nagyvilág

2008.04.28. 13:18

Lezuhant egy helikopter Ukrajnában – 19 halott

<p>Az Ukrán Katasztrófavédelmi Minisztérium értesülései szerint 19 személy vesztette életét abban a helikopterbalesetben, amely ma délelőtt történt a Fekete-tengeren.</p>

A katasztrófa-elhárítási tárca sajtóosztályának közleménye szerint a MI-8-as helikopter 20 utasa közül 19-en vesztették életüket abban a balesetben, amely a Tarhankut-foktól (Krím-félsziget) 40 mérföldre történt ma délelőtt, egy tengeri fúrótorony közelében – írja a Korrespondent.net hírportál az UNIAN és a RIA Novosztyi hírügynökségek információira hivatkozva.

A minisztérium szerint hivatalos forrásból eddig még nem pontosított információk alapján a helikopter munkásokat szállított a tengeri olajfúró-toronyhoz, amikor a forgószárnyával beleakadt a torony egyik szerkezeti elemébe, majd a vízbe zuhant. A járművön a baleset időpontjában a pilótákkal együtt 20 személy tartózkodott. Közülük 19-en életüket vesztették.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!