Nagyvilág

2008.03.12. 17:16

Szexbotránya miatt lemondott a New York-i kormányzó

<p>Lemondott szexbotránya után szerdán Eliot Spitzer New York állam kormányzója.</p>

A politikus azután volt kénytelen megtenni ezt a lépést, hogy kiderült: többször is luxusprostituáltak szolgáltatásait vette igénybe egy elegáns washingtoni szállodában. A kormányzó médiabeszámolók szerint azért döntött a lemondás mellett, hogy elkerülje a hivatalos felelősségre vonást.

Eliot Spitzer kedden már egy sajtótájékoztatón, felesége jelenlétében elismerte, hogy "nem megfelelősen viselkedett családjával és becsapta őket." A politikusszexbotránya azután derült ki, hogy a hatóságok egy nemzetközi örömlányhálózat után nyomoztak. A lehallgatott telefonvonalakon pedig egyszer a kormányzó is bejelentkezett, és több mint 4000 dollárt (csaknem 700 ezer forint) fizetett a kéjhölgynek az egyórás légyottért.

Spitzer 20 éve házas és 3 gyereke is született. A politikustDavid Paterson követi a poszton, aki New York állam történetének első színesbőrű és vak kormányzója lesz.

Kapcsolódó cikkek:

Szexbotrányba keveredett a New York-i kormányzó

New York-A konzervatív republikánusok a demokrata párti New York-i kormányzó azonnali lemondását követelik azután, hogy kiderült: szexbotrányba keveredett a politikus.

A new yorki kormányzó prosti-botránya

New York kormányzója, Eliot Spitzer prostituáltat rendelt egy washingtoni hotelbe - közölte a The New York Times internetes oldalán hétfőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!