Nagyvilág

2008.03.05. 06:30

Mike Huckabee kiszállt, Clinton három államban nyert

<p>Hillary Clinton nyerte a demokrata előválasztást Ohióban és Rhode Island-en - jelentette a CNN szerdán. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Amerikai_eln_kv_laszt_s_2008_03_05_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Amerikai elnökválasztás 2008.03.05." /></a></dia></p>

Hillary Clinton nyerte meg az előválasztást Texas államban is - jelentette a CNN. A volt first lady ezzel a négy államból háromban diadalmaskodott, miközben VermontBarack Obamát támogatta a demokratáknál.
A republikánusoknál John McCain folytatja a menetelést: mind a négy államban legyőzte Mike Hucabee-t.

Mike Huckabee kiszállt az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből az Egyesült Államokban - jelentette az AFP szerdán. A republikánusoknál így szinte biztos, hogy John McCain lesz az elnökjelölt.

A korábbi arkansasi kormányzó az úgynevezett "Biblia-övben" aratott sikereket az előválasztásokon. Nyerni tudott Iowa, Alabama, Arkansas, Georgia, Tennessee, Nyugat-Virginia, Kansas és Louisiana államokban, de John McCain menetelését nem tudta megállítani. Miután kedden mind a négy államban elvesztette az előválasztást, úgy döntött, hogy kiszáll a republikánus elnökjelöltségért folytatott küzdelemből.

Mike Huckabee baptista lelkész gratulált ellenfelének, és elmondta: büszke arra, hogy idáig eljutott. Kijelentette, hogy ilyen kevés pénzből és ilyen kis létszámú stábbal ez még senkinek sem sikerült előtte.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!