Magyarország

2018.09.23. 19:22

Biztosítsa magát, aki nem tanul már tovább!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Decemberben már saját zsebből kell fizetne az egészségügyi szolgáltatási járulékot, vagyis a tb-t azoknak, akik tavasszal érettségiztek vagy diplomáztak, és nem tanulnak tovább, illetve nem dolgoznak – hívja fel a figyelmet az <a href="http://eduline.hu/felnottkepzes/2018/9/17/tarsadalombiztositas_fizetes_OL4TGY" target="_blank">Eduline.hu</a> oktatási portál cikke.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Decemberben már saját zsebből kell fizetne az egészségügyi szolgáltatási járulékot, vagyis a tb-t azoknak, akik tavasszal érettségiztek vagy diplomáztak, és nem tanulnak tovább, illetve nem dolgoznak – hívja fel a figyelmet az Eduline.hu oktatási portál cikke.

Az államvizsgázott, de a nyelvvizsga miatt még diplomát nem szerzett volt hallgatóknak is magának kell gondoskodni a TB díjáról. A diákigazolvány érvényességi idejét követő 46. naptól már él a fizetési kötelezettség.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege január 1-jétől 7 320 forint, amelyet a bejelentkezés időpontjától havonta kell fizetni. Szintén nem illeti meg ingyenes egészségügyi szolgáltatás azt, aki külföldi egyetemen kezdi tanulmányait, s megszünteti a hazai hallgatói jogviszonyát. A szüneteltetőknek továbbra is jár. Jó alternatíva lehet az Európai Egészségbiztosítási Kártya.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!